kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz Günlügü

20.12.2008
Petroldeki dalga bir an önce bitmeli
İngiltere Başbakanı Gordon Brown, dünya ekonomisine ciddi zarar veren petrol fiyatlarındaki büyük dalgalanmaların engellenmesi gerektiğini söyledi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve tüketici ülkelerin enerji bakanlarının yanı sıra enerji şirketi yetkililerinin katıldığı Londra'daki toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Brown, üretici ve tüketici ülkeler arasında yeni bir ortaklığa ihtiyaç olduğunu söyledi.

Shirakawa sıfır faiz sinyali verdi
Japonya Merkez Bankası (BOJ), gösterge faizi yüzde 0.3'ten yüzde 0.1 seviyesine indirdi. BOJ ayrıca şirketlerin karşılaştığı kredi sıkışıklığının aşılması için piyasalara büyük miktarda fonlama yapmaya başladı. Borç verme gecelik faizi, BOJ'un sıfır faiz politikasına son verdiği Temmuz 2006'dan beri en düşük seviyeye ulaştı. BOJ Başkanı Masaaki Shirakawa "Gelecekte yeni bir faiz indirimi olmayacak diyemem" değerlendirmesini yaptı.

Faiz artırdı para birimi toparlandı
Ukrayna Merkez Bankası faiz oranlarını ikinci kez artırarak teminatlı krediler için yüzde 18'den yüzde 22'ye yükseltti. Karşılıklı teminat olmayan krediler için ise oran yüzde 20'den yüzde 25'e yükseltildi. Son iki günde dolar karşısında yüzde 16 değer kaybeden Ukrayna para birimi hrivna faiz artırım kararın açıklanmasının ardından yüzde 10 artarak ve 8.25'e yükseldi. Hrivna küresel krizi öncesindedolar karşısında 4.60 seviyesinde seyrediyordu.

16 yılın en uzun Noel tatili
İngiltere'de çalışanların son 16 yılın en uzun Noel tatiline çıkmaya hazırlandıkları belirtildi. Küçük İşletmeler Federasyonu sözcüsü, en az 500 firmanın Noel döneminde en az 15 gün dükkanını açmayı düşünmediğini, yeniden işe başlama tarihi olarak 19 Ocak'ın belirlendiğini bildirdi. Sözcü, "Bu süre bazıları için daha da uzun olabilir. Bu üyelerimizin 1992 yılından bu yana aldıkları en uzun noel tatili olacak" dedi.