kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gökçek'in Baykal'a 141 YTL doğalgaz borcu var

OLCAY AYDİLEK / ANKARA
20.12.2008
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in denetimindeki EGO'nun, tükettiğinden fazla para tahsil ettiği binlerce abone arasında CHP lideri Baykal'ın da bulunduğu ortaya çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gökçek'in Baykal'a 141 YTL doğalgaz borcu var
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile doğalgaz ve sayaç düellosuna giren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in CHP'ye borcu çıktı. Gökçek denetimindeki EGO'nun (yeni adı Başkent Doğalgaz), tükettiğinden fazla para tahsil ettiği binlerce abone arasında CHP lideri Deniz Baykal da var. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), geçtiğimiz yıl EGO'da, tüketicinin kullandığı gazı standart metreküpe çevirirken yapılan sıcaklık ve basınç düzeltmesini içeren 'k faktörü' kapsamında soruşturma açtı. Bu soruşturmada, EGO'nun 2 Haziran 2005-1 Ocak 2006 tarihleri arasında binlerce aboneden düzeltme yapmayarak tükettiğinden daha fazla para tahsil edildiğini belirledi. Kurum, EGO'dan, her bir abone başına iade edilecek tutarların belirlenerek, Başkent Doğalgaz'ın resmi internet sitesinde duyurulmasına karar verdi. Liste 'www.baskentdogalgaz. com.tr' adresinde yayınlandı. Buna göre EGO, Deniz Baykal'a da 141 YTL ödeme yapacak. Ancak Baykal'ın parasını alabilmesi için Başkent Doğalgaz'a bir dilekçeyle başvuru yapması gerekiyor.

ÖDEME YENİ YILDA
EPDK yetkilileri, EGO'nun ödemeleri 2009 yılının haziran ayında yapacağını bildirdiğini belirterek, "Ödeme, hak sahiplerinin belirlenmesinin ardından hemen başlayacak.Yeni yılın ilk aylarında yapılabilir" dedi.
Haberin fotoğrafları