kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Defne Alphan: "Dünya yeniden duruyor"

Milliyet
Giriş Saati : 12.12.2008 09:57
Güncelleme : 12.12.2008 21:09
Yeni Haber
1951 yapımı, bilimkurgu klasiklerinden The Day The Earth Stood Still / Dünyanın Durduğu Gün, bu hafta yeni bir yüze kavuşuyor..
57 yıl önce, yapımcı Julian Blaustein, halkın Soğuk Savaş hakkındaki şüphe ve korkularını dile getiren bir film yapmaya karar verdiğinde, okuduğu yüzlerce hikâye içinden Harry Bates'in Farewell to the Master'ını seçmiş. Film, gösterime girdiği sene Hollywood Yabancı Basın Derneği'nden 'uluslararası anlaşılabilirliği' desteklediği için özel bir Altın Küre ödülü almıştı.

O zaman Robert Wise'ın yönettiği filmin yeniden çevrimini Scott Derrickson yönetiyor. Derrickson verdiği bir röportajda, önünde olağanüstü bir film olduğunu, yeni filmi bir yeniden çevrimmiş gibi düşünemeyeceğini söylüyor ve ekliyor "Bir Robert Wise filminden daha iyisini yapamazsınız!" filmin başrollerindeki Michael Rennie ve Patricia Neal yerine bu sefer Keanu Reeves ve Jennifer Connelly var.

Film, uzay aracı ile Washington D.C.'ye inen, Klaatu'nun insanlığı, insanın kendisinin yol açtığı tehlikelerden korumak için dünya liderlerini uyarmasını konu alıyor. Filmin ilk çevriminin imdb.com sitesinde en iyi 250 film arasında yer aldığını da hatırlatayım.

Dünyanın Durduğu Gün
The Day The Earth Stood Still
Yönetmen: Scott Derrickson
Oyuncular: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jaden Smith, Kathy Bates
Süre: 103 dakika