kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Doğu Anadolu'da kar geçit vermiyor

Giriş Saati : 12.12.2008 14:00
Güncelleme : 12.12.2008 21:09
Yeni Haber
Yurdun bir bölümünde etkili olan soğuk hava, hayatı olumsuz etkiliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde karın ardından etkili olan tipi nedeniyle 127 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının ulaşımı açılması için başlatılan çalışmalar, tipi nedeniyle güçlükle sürdürülüyor. Bölgede karın etkisini kaybetmesinin ardından hava sıcaklığında ani düşüş devam ediyor.

Bölgede en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 27, Erzurum'da 26, Ardahan'da 24, Kars'ta 20, Erzurum'da 9, Iğdır'da 7 derece olarak ölçüldü. Soğuk havanın kara yollarında buzlanmaya neden olduğu, ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geldiği belirtildi.

Erzurum ve Ağrı'da etkili olan yoğun sisin akşam saatlerinde bu illerde etkisini artırmasının beklendiği, sis nedeniyle ulaşımın olumsuz etkileneceği kaydedildi. Kar kalınlığının Erzurum'da 14, Kars'ta 4, Ağrı'da 15 ve Ardahan'da 12 santimetre olarak ölçüldüğü bildirildi.

BİTLİS VE VAN

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Çetin Taşdemir, iki gün önce etkili olan kar ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 150 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Taşdemir, dün 170 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirterek, ''Çalışmalara aralıksız devam ediyoruz. Dün 20 köyün yolu ulaşıma açıldı'' dedi.

Kapalı olan 150 köy yolunun açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü bildiren Taşdemir, köy yollarının en kısa sürede açılması için çaba gösterdiklerini kaydetti. Van'da ise 11 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Ekiplerin köy yollarındaki çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

SİVAS

Devlet Meteoroloji İşleri Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sivas'ta hava sıcaklığı gece eksi 16 dereceye kadar düştü.

Soğuk havanın etkisiyle bazı gölet ve derelerin yüzeyi buz tuttu. Ağaçların buzla kaplanan dal ve yaprakları, güzel görüntüler oluşturdu. Hava sıcaklığının gün içinde eksi 10 ile eksi 2 derece arasında değişeceğini belirten yetkililer, öğle saatlerinde havanın biraz ısınacağını kaydetti.

Bu arada, bayram süresince etkili olan kar nedeniyle kapanan 170 köy yolunun İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerince ulaşıma açıldığı belirtildi. Kenti çevre illere bağlayan ana yollarda ulaşımda sıkıntı yaşanmadığını ifade eden yetkililer, sürücülerden araçlarında takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmalarını istedi.

(AA)