kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erciyes kar bekliyor

Giriş Saati : 12.12.2008 11:56
Güncelleme : 12.12.2008 21:09
Yeni Haber
Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te kayakseverler kar bekliyor.

Erciyes Kayak Merkezi'nde son yağışlarla birlikte kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Yetkililer, kar kalınlığının kayak yapmaya yeterli olmadığını, kar yağışının bu yıl geciktiğini ifade ettiler.

Kayak antrenörlerinden Veysel Değirmenci, kayak sezonunun yeterli yağış olmaması nedeniyle açılamadığını belirterek, şunları söyledi:
''Erciyes'te kayak yapılabilmesi için kayak pistlerindeki kar kalınlığının, en az 40 santimetreye ulaşması gerekir. Erciyes'e yeterli kar yağmadığı için kayak severler de başka merkezlere yöneldi. Şu anda buraya sadece piknik yapmak isteyenler geliyor. Kar yağışı olmasını dört gözle bekliyoruz.''

Telesiyej işletmecisi Hamdi Çalapkorur da kar yağışının yetersiz olmasından yakınarak ''Erciyes'te zaman zaman kar sıkıntısı oluyor. Bunun tek çözümü suni kar makinelerinin kurulması. Bunun için gerekli projeler hazırlandı, ama uygulamaya geçilemedi. Bölgedeki turizmciler suni kar makinelerinin acilen kurulmasını istiyor'' dedi.

Çalapkorur, Erciyes'te yeterli kar olmaması nedeniyle 9 günlük tatil süresinin değerlendirilemediğini de belirterek, şöyle dedi:

''Buraya insanlar kayak yapmaya ve dinlenmeye geliyor. Kar yağmayınca bunların hiçbiri olmuyor. Bu yıl kar yok, suni kar makineleri kurulsun istiyoruz, gelecek yıl kar yağdığında bu proje askıya alınıyor. Kayak merkezinde 2 otel kar yağışı olmadığı için açılmadı. Bunun tek çaresi, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi kar olmadığında suni kar makinelerini devreye sokmak. Kayak merkezindeki Tekir Göleti, suni kar makinelerinin su ihtiyacını kolayca karşılayacak özelliğe sahip. Önceki yıl burada suni kar makinesiyle yapılan denemeden olumlu sonuç alındı, ama makine siparişi verilemedi.''

Hamdi Çalapkorur, kar yağışının yeterli olmaması ve bunun alternatifi olan suni kar makinelerinin kurulmamasının, Kayseri turizmini olumsuz yönde etkilediğini de ifade etti.

ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 2 SANTİMETREYE GERİLEDİ

Uludağ'da önceki günlerde yağan karla 4 santimetreye çıkan kar kalınlığı, yaşanan sıcak hava neticesinde 2 santimetreye düştü.

Uludağ Meteoroloji İstasyonu'ndan alınan bilgiye göre; Uludağ'da şu anda parçalı bulutlu bir hava hakimken, hava sıcaklığı ise 4 derece civarında. Bugün akşam saatlerinde hava soğuması yaşanmazsa karla karışık yağmur şeklinde bir yağış geçişinin beklendiği vurgulandı. Cumartesi günü açık bir havanın hakim olacağı Uludağ'da, Pazar gününden itibaren yeni bir yağışlı havanın beklendiği bildirildi.

(AJANSLAR)