kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

11.12.2008
En fazla AB vatandaşlığına geçenler, Türkler
AB'nin resmi istatistik kurumu Eurostat, 2006 yılında en çok AB vatandaşlığına geçenlerin Türkler olduğunu duyurdu. Eurostat'ın verilerine göre, 2006'da 735 bin kişi AB vatandaşlığına geçerken Türkler 64 binle ilk sırayı aldı. Türk vatandaşlarını 48 binle Faslılar, 23 binle Iraklılar, 21 binle Ekvadorlular ve 20 binle Sırplar izledi. 2006'da AB vatandaşı olan 64 bin Türk'ün 33 bin 388 ile yarıdan fazlası Alman vatandaşlığına geçti.
AA

Çalışanlar için evde yüksek lisans imkânı
Gazi Üniversitesi, evden çıkmadan, çalışanların işini aksatmadan, işverenden izin almadan yüksek lisans yapabilmesi için yüksek lisans eğitimini internet ortamında verme kararı aldı. Gazi Üniversitesi, bu eğitim döneminde Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans diplomasını internet ortamında uzaktan eğitim ile verecek. Programı başarıyla tamamlayanlar Gazi Üniversitesi Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans diploması alacaklar.

Çeçen imam: Bu yolda ölüm korkusu yok
Ümraniye'de bayramın ikinci günü akşam evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Çeçen komutan İslam Canibekof dün tekbirlerle Hekimbaşı'nda toprağa verildi. Çok sayıda Çeçenin katıldığı cenazede namazı kıldıran Çeçen imam, "Bu davayı durdurmaya çalışanlar başaramayacak. Bu uğurda ölümden korkmayın" dedi. Bu arada cinayette kullanılan silah ve mermilerle ilgili inceleme devam ediyor. Silah ve merminin kriminal kaydı bulunmadığı, tabancanın vae mermilerin yabancı menşeili olduğu belirtildi.
Yalçın BEL - SABAH