kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bodrum'da fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Giriş Saati : 12.12.2008 14:29
Güncelleme : 12.12.2008 21:09
Yeni Haber
Bodrum'da etkili olan fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, rüzgar, denizde ve karada saatte 60 kilometre hızla esiyor. Dalga boyunun açıklarda 2 metreye ulaştığını bildiren yetkililer, son 3 saatte metrekareye 2 kilogram yağış düştüğünü kaydettiler. Yetkililer, sert rüzgarın öğleden sonra etkisini kaybedeceğini, günlük yaşamın normale döneceğini ifade ettiler.

Bu arada, fırtına Bodrum'da günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Balıkçı teknelerinden bazıları batma tehlikesi geçirerek limana güçlükle yanaşabildi. Sahil kesiminde bulunan restoranların balkonları da denizden gelen serpintiler nedeniyle su aldı. İşletme sahipleri restoranların balkonlarını temizleyip, rüzgar nedeniyle devrilen masa ve sandalyelerini içeri aldılar.

METEOROLOJİK UYARI


Muğla Meteoroloji İstasyon Müdür Vekili Saim Varlı, yaptığı yazılı açıklamada, ''Halen Ege ve Batı Karadeniz'de doğu ve güneydoğu yönlerinden kuvvetli olarak esmekte olan rüzgar kuvvetlenerek, Güney Ege'de güneydoğu yönünden, Batı Karadeniz'in doğusu ve açıklarında ise doğu yönünden 8 kuvvetinde (75 km/s) fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.

Fırtınanın, Güney Ege'de bugün akşam saatlerinde, Batı Karadeniz'de ise cumartesi günü öğle saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Fırtına nedeniyle denizcilerin ve ilgililerin, tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir'' ifadesine yer verdi.

(AA)