kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu..

12.12.2008
İlk hacı kafilesi dün yurda döndü
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile İstanbul'dan 31 Ekim tarihinde Suudi Arabistan'a giden 118 kişilik ilk kafile Türk Hava Yolları'nın uçağıyla dün saat 14.20'de Cidde'den İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda sevinç, gözyaşları, çiçekler ve Türk bayrakları ile karşılanan hacılar, yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Hacıların dönüşü nedeniyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde güvenlik önlemleri artırıldı. Hacı ve yakınlarının olası bir izdihamdan etkilenmemeleri için hacıların çıkış kapısı ile hacı yakınlarının beklediği alan bariyerlerle birbirinden ayrıldı.
Cevdet ÖZDEMİR / SABAH

Konsoloslukta eylem sonrası temizlik
Yunanistan'da 16 yaşındaki bir gencin ölümünün ardından, İstanbul Başkonsolosluk binasına yönelik gerçekleştirilen kırmızı boya eyleminin izlerinin temizliği için dün çalışma başlatıldı. İşçiler, İstiklal Caddesi üzerindeki binanın önüne iskele kurarak kırmızıya boyanan binayı temizlemeye çalıştılar. İşçiler, tiner ve kimyasal maddelerle boyayı temizlerken, polis de yeni bir saldırı ihtimaline karşı bina önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Öte yandan Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve kendilerine "Emek Gençliği" adını veren grup da bir basın açıklaması yaparak Yunanistan'daki eylemlere destek verdiğini belirtti.
MustafaKAYA/SABAH

2010 için 150 hizmet görevlisi yetiştirilecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a gelecek yabancılara, fuar, hotel, kongre ve müzelerde yardımcı olmaları için 150 misafir hizmetleri görevlisi yetiştirecek. Bu kapsamda Hollanda'yla işbirliğine giden belediye, orada kurs gören 10 Türk öğreticiyi, İstanbul'daki kurs merkezinde görevlendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu öğreticilerin 10 İSMEK kursunda 150 kursiyere eğitim vereceğini söyledi. 13 hafta eğitim alacak kişilerde aranan şartlar; İstanbul'da ikamet etmek, 17-25 yaşlarında olmak, en az lise mezunu olmak ve İngilizce bilmek.