kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tatilcilere dönüş uyarısı

Giriş Saati : 12.12.2008 16:37
Güncelleme : 12.12.2008 21:09
Yeni Haber
Hafta sonu trafiğe yakalanmak istemeyen vatandaşlar, 9 günlük Kurban Bayramı tatilini yarıda keserek evlerine dönmeye başladı.

Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasında yaşanan araç yoğunluğu, GESTAŞ'a ait 6 arabalı vapurun aralıksız sefer yapması ile ortadan kaldırıldı.

Çanakkale'de öğle saatlerinden itibaren araç yoğunluğu yaşanması üzerine Çanakkale-Eceabat hattında 3, Gelibolu-Lapseki hattında da 3 olmak üzere GESTAŞ'a ait toplam 6 arabalı vapur fasılasız sefer yapmaya başladı. GESTAŞ A.Ş. yetkilileri, 6 feribotun devreye girmesiyle yoğunluğun tamamen ortadan kalktığını belirterek araç durumuna göre seferlerin bu şekilde devam edeceğini bildirdi. Bu arada GESTAŞ A.Ş.'ye ait arabalı vapurlarının yanı sıra il merkezinde sefer yapan mini feribotlar da yoğunluğa göre sefer sayısını artırdı. 3 mini feribotla Çanakkale-Kilitbahir arasındaki seferler aralıksız olarak sürerken, araç yoğunluğunun durumuna göre sefer sayısının artırılacağı açıklandı.

Tatilciler yollardaki trafiğin şu an normal olduğunu belirtirken, trafik ekipleri de sürücüleri yağmur sebebiyle kayganlaşan yollarda dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

TATİLCİLERE DÖNÜŞ UYARISI

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ona, tatilcilerin dönüşlerini son güne bırakmamaları uyarısında bulundu. Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ona yaptığı açıklamada, kazaların çoğunlukla alkollü, uykusuz araç kullanma ve hatalı sollama nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Trafik kazalarının, tatil başlangıcı ve dönüşlerinde iki ila üç kat arttığına dikkati çeken Ona, "Tatile gidenler dönüşlerini son güne bırakmasın. Bu yoğunluk içerisinde araç kullanan sürücüler, yola yorgun ve uykusuz çıkmasınlar. Yola çıkacaklar gece yerine gündüz yolculuğunu tercih etmeli. Gündüz sıcakta araç kullanmamak için gece yola çıkılması çok sakıncalı. Çünkü herkes aynı düşünceyle gece yarısı uykusunu almadan yola çıkıyor. Böyle olunca da kazalar kaçınılmaz oluyor" dedi.

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ona, son 10 yılda meydana gelen 5 milyon 80 bin 293 trafik kazasında, 48 bin 300 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ahmet Ona, araba kullanırken mutlaka kurallara uyulması gerektiğini sözlerine ekledi.

(İHA)