kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Meteoroloji'den don uyarısı

Giriş Saati : 12.12.2008 10:11
Güncelleme : 12.12.2008 21:09
Yeni Haber
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun iç ve doğu bölgelerinde görülecek buzlanma ve don olayına karşı uyarıda bulundu.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, yurdun batı kesimlerinde yağmur ve sağanak yağış geçişlerinin görüleceği bekleniyor. Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Muğla ve Aydın) başlayacak olan yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Eskişehir çevrelerinde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan) ile sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görüleceği bekleniyor.

Hava sıcaklığı yurdun iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, yurdun güneydoğu bölgelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale, Gökceada ve Bozcaada çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir, akşam saatlerinden sonra bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ege Bölgesi: Parçalı çok bulutlu, İzmir, Manisa, Muğla ve Aydın çevreleri ile öğleden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

Akdeniz Bölgesi: Az bulutlu, zamanla bölgenin batısı parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Antalya, Burdur ve Isparta çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

İç Anadolu Bölgesi: Az bulutlu, zamanla bölgenin batısı parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Öte yandan, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan) ile sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görüleceğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgilerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

(ANKA)