kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kılıçdaroğlu'nun iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Giriş Saati : 21.11.2008 16:44
Güncelleme : 21.11.2008 17:10
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Kılıçdaroğlu'nun iddiaları gerçeği yansıtmıyor
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Yozgat'ta 4 yılda, yeşillendirme çalışmaları için 2 milyon 492 bin 869 YTL harcamasına rağmen, ilde, dikilen ağaç ve çiçek görülmediği'' iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Başer, makamında düzenlediği basın toplantısında, Yozgat belediyesinin 4 yılda 4 defa bitki alımı yaptığını, bunun da her belediyenin yapabileceği mutat bir uygulama olduğunu vurguladı. Yusuf Başer, ''İddialar, gerek içeriği ve gerekse üslubuyla kamuoyunun günlerce boş yere meşgul edildiğini göstermiştir'' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun, ''Sadece 2007'de satın alınan menekşe, lale soğanı, petunya ve top kadife için 7 dönümün üzerinde bir alanın çiçeklendirilmesi gerekir. Ayrıca aynı yıl satın alınan binlerce ağacın da dikilmesi gerekiyor. Sorduk soruşturduk Yozgat'ta böylesine bir alan göremedik'' dediğini anımsatan Yusuf Başer, ''Bunu iddia eden kişinin, bu konuda teknik bilgisinin yetersiz olduğu aşikardır. Çünkü, adı geçen bitkilerin dikim mevsimleri farklıdır. Ayrıca, belediye sınırları içinde 7 dönüm değil, 160 dönüm tesis edilmiş yeşil alan bulunmaktadır'' dedi.

Başer, 2005'te 20 kişinin 12 ay süreyle, 2006 ve 2007 yıllarında ise 23 kişinin 30 ay süreyle hizmet alımı yoluyla park ve bahçelerin bakımı için Yozgat Belediyesince işe alındığını belirtti.

Bu yıl da 35 kişinin hizmet alımı yoluyla 12 ay süreyle park ve bahçelerin bakımı için işe alındığını bildiren Yusuf Başer, ''Dolayısı ile hizmet alım süreleri ve eleman sayıları göz önünde bulundurulduğunda herhangi bir çarpıklığın olmadığı ortaya çıkacaktır. Kılıçdaroğlu'nun belirttiği miktar asgari ücret ve diğer artışlar da dikkate alındığında tamamen makul ve yasaldır'' diye konuştu.

Başer, 50 bin metrekarelik bir alana sahip Kent Park'ın yaklaşık maliyetinin 850 bin YTL olduğunu, bu miktarın da oldukça makul olduğunu ileri sürdü.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğünün 2005'te kendi dönemlerinde kurulduğunu belirten Yusuf Başer, şöyle konuştu:

''Park ve Bahçeler Müdürlüğünün 2008 yılı bütçesi 2 milyon 500 bin YTL'dir. Yozgat'ta bugüne kadar en çok ihmal edilen konuların başında gelen yeşil alan çalışmalarına hız verdik. Belediyemiz, her türlü denetime açık. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruma konusunda en az Kılıçdaroğlu kadar hassa davranıyoruz.''

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili yargıya gideceğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Başer, ''Avukatlarımız konuyu inceliyor. İddia sahibi hakkında yasal yollara başvurulacaktır'' diye konuştu.

İMAR YOLSUZLUĞU İDDİASI

Yusuf Başer, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Yozgat Belediyesinde, imar değişiklikleriyle yandaşlara rant sağlandığına yönelik Yozgat savcılığında bulunan bir dosya uzun süredir sonuçlandırılmadı'' iddialarının da asılsız olduğunu savundu.

Başer, ''Yozgat Belediyesi, imar çalışmalarını, ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan gerekli izinleri alarak yürütüyor'' dedi.

Başer, açılan ihalelerin basın huzurunda, halka açık ve şeffaf bir biçimde yapıldığını ifade ederek, ''İmar konusunda ve çiçek alımı konusunda belediyemizin bir yolsuzluğu yoktur'' diye konuştu.