kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AK Parti yerel seçim startını verdi

Giriş Saati : 21.11.2008 16:35
Güncelleme : 21.11.2008 17:10
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, parti politikalarında bir değişiklik olmadığını belirterek, ''Biz 70 milyonluk büyük bir ailenin fertleriyiz. Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle biriz,beraberiz, kardeşiz'' dedi.

Aksu, parti genel merkezinde düzenlenen İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerin önemine değinerek, il seçim işleri başkanlarından gayretli ve yoğun bir çalışma beklediklerini söyledi.

Seçilecek belediye başkanının merkezi hükümetle de uyumlu bir şekilde çalışması gerektiğini vurgulayan Aksu, AK Parti'nin '''ilk''lerin ve ''en''lerin partisi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin partisi olan AK Parti'nin icraatında da tüm Türkiye'yi kucakladığını kaydeden Aksu, Hükümet'in son 6 yılda çok önemli reformlar gerçekleştirdiğini dile getirdi. Aksu, şöyle konuştu:

''Böylesine reformları yapan ve Avrupa Birliği yolunda büyük bir hızla ilerleyen bir ülke için söylenenler sadece bir iftiradır. Yaptıklarımız meydanda. Bu yaptıklarımız yapacaklarımızın da inşallah teminatı olacaktır.

Parti politikalarında da bir değişiklik yok. Biz baştan beri ne yazdıysak aynısını tekrarlıyoruz, aynısını devam ettiriyoruz. Biz ülkemizin her karış toprağını seviyoruz. Bütün insanlarımızı seviyoruz, çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Biz 70 milyonluk büyük bir ailenin fertleriyiz. Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle biriz, beraberiz, kardeşiz ve biz bu birlik ve beraberliğimiz sayesinde iktidarımızın sağladığı güven ve istikrar ortamında ülkemizin kalkınmasında büyük hamleler, büyük mesafeler katettik ve buna devam edeceğiz. Büyük Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yarışında büyük bir hızla hep birlikte genel merkezimiz, milletvekillerimiz, teşkilatımız, belediye başkanlarımız olarak adımlar atacağız.''
-ÇETİNKAYA'NIN SÖZLERİ-
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da yaptığı konuşmada, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin startını fiilen bu toplantıyla vermiş olduklarını söyledi.
İl seçim işleri başkanlarından daha önceki seçimlerde gösterdikleri başarı ve özveriyi önümüzdeki yerel seçimlerde de göstermelerini isteyen Çetinkaya, partililerin gayretleriyle sandıktan başarı ile çıkılacağını ifade etti.
Yaptığı konuşmada AK Parti Hükümeti'nin icraatından örnekler de veren Çetinkaya, iktidara geldiklerinde çok olumsuz bir tablo bulduklarını, ancak son 6 yılda atılan, reform ve devrim niteliğindeki atılımlarla AK Parti döneminde Türkiye'nin çehresinin değiştiğini dile getirdi.Necati Çetinkaya, şunları kaydetti:

''Yerel seçimlerde yüzde 47'den fazla oy alarak seçimlerden büyük bir başarıyla çıkacağız.

Yolumuza milletle çıktık, milletle devam ediyoruz. Biz kimseyle kavga etmiyoruz. Yola çıkarken de kavgaların, gürültülerin, kinin, nefretin, husumetin bizim anlayışımızda olmadığını söylemiştik. Yolumuza bu anlayışla devam ediyoruz.

Biz herkese, şu görüşte olsun, bu görüşte olsun, hangi yerden olursan olsun, tıpkı Mevlana hoşgörüsüyle kucağımızı açtık. 'Gel bize gel' diyoruz. AK Parti'nin bu çatısı sevgi, dostluk, kardeşlik ve barış kapısıdır. Herkes bundan nasibini alacaktır. Herkesi davet ediyoruz. Herkese kucak açtık.
İllerinizde, ilçelerinizde, beldelerinizde herkese kucak açın. Herkesi davet edin. Herkesi sevgiyle, hoşgörüyle bağrınıza basınız.''

ADAYLARDA ARANAN KRİTERLER


AK Parti'li belediyelerin Türkiye'de bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirten Çetinkaya, konuşmasında belediye başkan aday adaylarında arayacakları özellikleri de açıkladı.

Çetinkaya, ''Adaylarımızın vizyonu, misyonu olacak. Dürüst, çalışkan, ehliyet ve liyakat sahibi olacak, durmadan dinlenmeden çalışacak, halkla iç içe olacak'' dedi.

Bu vasıfları taşıyan adaylarla kim olursa olsun yola çıkacaklarını belirten Çetinkaya, ''Bu vasıflara haiz olmayanlarla kim olursa olsun yola çıkamayız. Bizim yola çıktığımız arkadaşlarımızın milletin sevgisine, saygısına mazhar olması gerekiyor'' diye konuştu.

Çetinkaya, adayların merkez yoklamasıyla belirleneceğini, ancak öncesinde il, ilçe ve beldelerde temayül yoklamaları ve kamuoyu araştırmaları yapılacağını bildirdi.

Sivil toplum örgütleriyle de adaylıklar konusunda istişarelerde bulunacaklarını anlatan Çetinkaya, parti yöneticilerinden oluşacak komisyonların aday adaylarını değerlendireceğini, mülakat yapacaklarını söyledi.

Belediye başkan adaylarının bu sürecin ardından belirleneceğini söyleyen Çetinkaya, en isabetli seçimi yapacaklarını, en başarılı olacak isimleri aday göstereceklerini kaydetti.

Yaptığı konuşmada il seçim başkanlarına tavsiyelerde de bulunan Çetinkaya, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Batman, Mardin ve Gümüşhane illerinde AK Parti'nin seçimlere katılamadığını hatırlatarak, ''Bu bizim için bir ibret olmalı'' dedi.

Sandıkta görev alacak partililerin eğitimine büyük önem verilmesini isteyen çetinkaya, Türkiye genelinde 1 milyondan fazla AK Parti'li müşahidin sandıkta görev alacağını hatırlattı. Çetinkaya, müşahitlerin eğitimi konusunda da hassas davranılması gerektiğini ifade etti.
Necati Çetinkaya, ''Kamuoyu yoklamalarında AK Parti baş pehlivan olarak güreşmektedir. Hiçbir parti, bir AK Parti etmemektedir'' diye konuştu.

AA