kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AKP Meclis'in trafik kazalarının araştırmasını istedi

Giriş Saati : 21.11.2008 16:33
Güncelleme : 21.11.2008 17:10
Yeni Haber
AKP, trafik kazalarının ve sebebiyet veren unsurların araştırılarak alınması gereken önlemlerin tespiti amacıyla Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.

AKP Yozgat Milletvekili Osman Coşkun ve arkadaşlarının TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede; Türkiye'de her yıl binlerce insanın ölümüne, yüz binlerce insanın da yaralanmasına yol açan, ülke ekonomisini ciddi anlamda olumsuz etkileyen, trafik kazalarının ve sebebiyet veren unsurların araştırılarak alınması gereken önlemlerin tespiti amacıyla "Meclis Araştırması" açılması isteminde bulundu.

Önergenin gerekçesinde; son yıllarda sanayileşme ve şehirleşme yönünde hızla ilerleyen Türkiye'de motorlu araç sayısında önemli bir artış olduğu vurgulandı.

Trafik kazaları sonucunda kaybedilen vatandaşların yanında, trafik kazalarının ülke ekonomisini yıpratan milli servetin kaybolmasına neden olan bir boyutun olduğuna işaret edildi.

Gerekçede şu görüşlere yer verildi:

"Kurulacak bir araştırma komisyonunda, ülkemizde her yıl binlerce insanımızın ölümüne, yüz binlerce insanımızın yaralanmasına yol açan ve ülke ekonomisini ciddi manada olumsuz etkileyen trafik kazalarının ve sebebiyet veren unsurların araştırılması neticesinde çıkacak sonuçlara göre önlemler alınmasının, vatandaşlarımızın hayatına ve sağlığına olumlu katkıları olacağından ve milli servetin de korunması yönünde olumlu neticeler vereceğinden çok yararlı olacağı kanaatindeyiz."

(ANKA)