kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'li Kart, Baykal'ın açılımına destek verdi

Giriş Saati : 21.11.2008 11:07
Güncelleme : 21.11.2008 17:10
Yeni Haber
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başörtülü kadınlara rozet takmasına destek verdi. Kart, toplumsal barış adına bunların yapılması gerektiğini belirterek, askeri garnizonlardaki yemin törenlerine başörtülü bayanların alınmasının yanlış olduğunu söyledi.

Kart, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Baykal'ın İstanbul Sultanbeyli'de başörtülü bayanlara rozet takmasına destek verdi. Kart, "Ben seçim bölgemdede 5- 6 yıldır ne diyorum. Vatandaşlara, teşkilatlara şunu anlatıyorum: Başı açık, başı örtülü, türbanlı her ne ise başımızın üstünde yeri var. Kendi kararlarıdır, bizim için saygıya değerdir. Bunu bugün söylemiyoruz. Bunu arazide de söylüyoruz, Meclis zeminininde söylüyoruz. Yeni bir olay değil. Bunu özellikle öne çıkarıyorum." dedi.
Kart, Konya'da bir sağlık ocağında başörtülü bir bayanın doktor tarafından muayene edilmediği yönündeki iddiayı kendisinin sorguladığını belirterek, "Yalıhüyük'te türbanlı bayanı doktorun muayene etmediği iddiası gündeme geldi. Bunu sorguladım, bunu sorguluyorum." şeklinde konuştu.

Askeri garnizonlardaki yemin törenlerine ebeveynlerin alınmamasını da eleştiren Kart, şunları söyledi: "Askeri garnizonlarda okul mezuniyetleri, yedek subay ve asker yemin törenleri için gelen ebeveynleri geri çeviremezsiniz. Yanlış uygulama. Kamusal alan ile işlevsel mekan birbirlerine karıştırılıyor. Oraya gelen gelen hizmet alan konumunda. Orası bir kamusal alan ama üniversite eğitiminde olduğu gibi işlevsel bir mekan değil. Hastanede sağlık hizmeti almak, oğlunun yemin töreninde bulunmak, adliyede duruşmaya katılmak bunlar süreklilik gösteren yerlerler değil. Bunları ayırmak gerekir. Bunları toplumsal barış adına, toplumsal hassasiyetler adına yapmak gerekiyor."
Kart, Baykal'ın yeni açılımının yeni olduğu ve seçim bölgesinden gelecek yansımaları bu hafta görme imkanı olacağını vurguladı.

(CİHAN)