kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kamer Genç'in restoranının kaçak olduğu iddiası

Giriş Saati : 21.11.2008 11:49
Güncelleme : 21.11.2008 17:10
Yeni Haber
Kaçak olduğu iddiasıyla hem para cezası hem de yıkım kararı verilen Uludağ yolundaki bir restoran ile ilgili, sahibi Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, kararın iptali için açtığı dava sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Bursa'nın merkez Osmangazi İlçe Belediyesi ekipleri, 11 Nisan 2008'de yaptıkları denetimde, Uludağ yolunun 8. kilometresinde bulunan, mülkiyeti Kamer Genç'e ait olan ve başka bir kişi tarafından işletilen restoran hakkında inşaat ruhsatı olmadığı gerekçesiyle tutanak hazırladı.

Tutanağı 29 Nisan 2008 tarihli toplantısında inceleyen belediye encümeni de binanın yıkılmasını, bina sahibine de 45 bin YTL ceza kesilmesini kararlaştırdı.

Genç, encümen kararının tebliğ edilmesi üzerine, kararın iptali için 26 Haziran 2008'de Bursa 3. İdare Mahkemesinde dava açtı.

Kamer Genç'in, binanın 1956 yılından önce inşa edildiği, bu tarihten önceki binaların ruhsatlı sayıldığı iddiasıyla açtığı ve halen devam eden dava kapsamında bilirkişi heyeti, yapıda incelemelerde bulundu.
Bilirkişi olarak tayin edilen Uludağ Üniversitesinden üç öğretim üyesinin Bursa 3. İdare Mahkemesinden bir hakim eşliğinde yaptığı incelemede, davacı Kamer Genç ile davalı durumdaki Osmangazi Belediyesinin hukukçuları da hazır bulundu.

Genç, binanın yaklaşık 50 yıl önce inşa edildiğini belirterek, ''Büyütülecek bir şey yok. Dava açtık, davanın sonucunu bekleyeceğiz'' dedi.

AA