kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Günay'dan Gökçek'e: Arkadaşlar derdimi anlamamış

Giriş Saati : 21.11.2008 17:10
Yeni Haber
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sarfettiği Ankara'yı eleştiren sözlerine karşılık, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "Herhalde kafası iyiydi" yorumunu yapması üzerine "Arkadaşlar derdimi anlamamışlar. Ben İsmet Paşa'dan başlayarak gelmiş geçmi bütün yöneticilerin ne yazık ki Atatürkçülerin ufkunu paylaşamadığını söyledim" dedi.

Bakan Günay Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda düzenlenen "Ölümünün 50. Yılında Yahya Kemal Beyatlı" programına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günay, Plan Bütçe Komisyonu'nda Türkiye'nin 50 yıldan fazla geçmişine dönük bir eleştiri yaptığını belirterek, şunları dedi:

"Hükümet olarak biz, bunun son 5 yılından sorumluyuz. Kendi payıma 1.5 yılından sorumluyum. Cumhuriyetin kurulduğu merkez eğer tarih bilinci, estetik kaygı olsaydı dünyanın en güzel merkezlerinden biri olabilirdi. Ama ne yazık ki derme çatma ulaşımı, meydan, yeşil alan anlayışı, düzgün olmayan bir kentle karşı karşıyayız. Ankara'ya Cumhuriyetin yeni başkenti demek zor. Düzeltmeye çalışılıyor ama geçmişten bu yana çok büyük eksiklikler var. Çarpık kentleşme anlayışı sadece Ankara'ya da özgü değil. Bütün Türkiye'de yaylalardan deniz kıyılarına kadar gerçekten geçmiş yılların bir talan anlayışı, doğamızı, tarihimizi önemli ölçüde yok etti. Yanlış anlaşılma olduğunu sanıyorum. Ya derdimi iyi anlatamadım ya da arkadaşlar anlamamışlar."

"İSMET PAŞA DA DAHİL ATATÜRK'ÜN UFKUNU PAYLAŞAN YOK"

Günay, kendisinin daha önceki yıllarda da defalarca daha önceki konuşmalarında da İsmet Paşa'dan başlayarak, gelmiş geçmiş bütün yöneticilerin "ne yazık ki Atatürk'ün ufkunu paylaşamadığını" söylediğini ifade etti. Günay, sözlerinde özel bir kişi kastı olmadığı gibi sözlerinin son 3-5 yılla ilgili bir değerlendirme de olmadığını belirtti. Günay, "Bir dönem kastım, grup kastım yok. Bütünüyle bir süreç değerlendirmesi yaptım. O yüzden bir alınganlık gösterilmesinin haklı olduğunu zannetmiyorum" dedi. Günay, gazetecilerin Gökçek'in "Herhalde kafası iyiydi" sözlerini kastederek "tarzını nasıl bulduğu" sorusuna ise, "Herkesin kendi tarzı var. Ben o akşam bir yemek arası vermeden komisyon çalışması yaptığımı bilen arkadaşlar böyle bir karşı açıklamanın uygun olmadığını anlamışlardır" yanıtını verdi.

Günay, açıklamalarının ardından Gökçek'le konuşup konuşmadığının sorulması üzerine de, Gökçek'le görüştüğünü belirterek, "Kimseyi kastetmediğimi o da biliyor. Bir kişiyi, bir dönemi hele ki yakın dönemi kastetmediğimi herkes biliyor" dedi.

(ANKA)