kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Unakıtan'tan "Aktütün" savunması

Giriş Saati : 21.11.2008 12:10
Güncelleme : 21.11.2008 17:10
Yeni Haber
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek'in "Aktütün karakolunun taşınması taleplerinin Maliye Bakanlığı'na iletildiği, ancak bakanlığın buna vize vermediği" yönündeki iddialarıyla ilgili soru önergesine "Güvenlik kuvvetlerimizin ödenek ihtiyaçlarının karşılanmasında hiçbir zaman mali kaynak sorunu olmamıştır" yanıtını verdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek'in 17 askerin şehit olduğu Aktütün karakoluna yönelik iddialarla ilgili soru önergesine yanıt verdi. Özyürek, önergesinde, Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın "karakol binasının yerinin değiştirilmesi konusunda askeri yetkililerin baskından önce gerekli değerlendirmeleri yaparak, karakol için yeni bir bölgenin tespit edildiği ancak kaynak sorunuyla karşılaşıldığı' yönünde basına yansıyan sözlerini hatırlattı.

Özyürek, önergesinde "Harcama kalemleri arasında kaydırma talebinin Maliye Bakanlığı'na iletildiği, 1 milyar 277 milyon YTL'lik artı veren bir ödenekten bu ve benzeri yerlerin yapımı için aktarım istendiği doğru mudur? Maliye Bakanlığı yetkilileri yazılı olarak yapılan bu başvuruyu uygun görmeyip, vize vermediği ve bu paranın Hazine'ye aktarıldığı doğru mudur? Türk Silahlı Kuvvetleri'nin böylesine çok önemli talebi eğer reddedildiyse, bunun gerekçeleri nelerdir? TSK'nın güvenliğe ilişkin bu tip taleplerinin karşılanmamasının yarattığı güvenlik zaaflarının Maliye Bakanlığı farkında mıdır?" sorularını yöneltti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise önergeye tek cümleyle yanıt verdi. Unakıtan iddialarla ilgili "Güvenlik kuvvetlerimizin ödenek ihtiyaçlarının karşılanmasında hiçbir zaman mali kaynak sorunu olmamıştır" dedi.

(ANKA)