kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Üniversite öğrencilerinin sorunları Meclis gündeminde

Giriş Saati : 21.11.2008 11:23
Güncelleme : 21.11.2008 17:10
Yeni Haber
CHP, üniversite öğrencilerinin sorunlarının tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.
CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, üniversite öğrencilerinin, birçok zorlukla eğitimlerini sürdürdükleri belirtildi.

''Ülkemizde devlet tarafından sağlanan kredi ve bursların yetersiz olması, yurt problemlerinin çözülmemesi ve paralı olması, harçların yüksek olması, öğrencilerimizin en büyük problemlerinin başında gelmektedir'' denilen araştırma önergesinde, ''eğitimle ilgili devletten gerekli desteği alamayan ve ailesine yük olmak istemediği için intihar eden, kapkaç yaparken yakalanan, yasa dışı işlere bulaşarak uyuşturucu bağımlısı olan öğrencilere ilişkin haberlerin gazetelerde yer aldığı'' ifade edildi.
Önergede, ''Devletin sorumluluğunda olması gereken eğitimin yükü, maalesef ülkemizde öğrencinin ve ailelerin sırtındadır. Yükseköğrenim artık ülkemizde içerisinden çıkılamaz bir hal almıştır. Devlet, geleceğimizin temel taşı olan öğrencilerimize, eğitimi parasız sunmalı ve bunun için gerekli desteği sağlamalıdır'' denildi.

Türkiye'de üniversitesiz il kalmadığı, ancak üniversitelerdeki yaklaşık 2 milyon 300 bin öğrencinin sorunlarının çözümü için gerekli adımların atılmadığı ileri sürülen araştırma önergesinde, üniversite öğrencilerinin sorunlarının tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istendi.

AA