kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hükümete Roj TV sorusu

Giriş Saati : 21.11.2008 12:27
Güncelleme : 21.11.2008 17:10
Yeni Haber
DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, terör örgütü yandaşı Roj TV'nin kapatılması için hangi ülkeler nezdinde girişimde bulunulduğunu sordu.

Macit, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Federal Alman hükümet yetkilisinin, ''Roj TV'nin kapatılması konusunda Türk ya da ABD makamlarının ne bir isteği ne de müdahalesi olduğu'' açıklamasının doğru olup olmadığını öğrenmek istedi.

Hükümetin, terör örgütü yandaşı Roj TV'nin kapatılması için hangi ülkeler nezdinde ve ne zaman girişimde bulunduğunu soran Macit, ''Federal Alman hükümet yetkilisinin açıklaması doğru değilse, bunun düzeltilmesi için girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?'' dedi.

ÖDENEK ÜSTÜ HARCAMALAR

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü de Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde, Sayıştayın 2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Uygunluk Bildirimi'nin ''Ödenek Üstü Gider'' bölümünde, ''Kalan 359 milyon 665 bin 894,43 YTL tutarındaki ödenek üstü gider, ödeneği olmaksızın gerçekleştirilmesine yasalarla izin verilmeyen giderlere ilişkindir'' denildiğini belirtti.

Bu ödenek üstü harcamanın hangi kurum ya da kuruluşların gerçekleştirdiğini soran Çöllü, önergesinde ''Sayıştayın 2007 yılı için 217 kod numaralı Menkul Varlıklar Hesabı'na uygunluk vermemesini nasıl açıklıyorsunuz? Bu hesaba ilişkin sayım tutanağının usulüne uygun düzenlenmemesinin gerekçesi nedir? Menkul varlıklar hesabında gösterilen yaklaşık 11 milyon YTL değerindeki altın ya da kıymetli maden harici menkul varlıktan kaybolan var mı?'' sorularına da yer verdi.

AA