kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Yetenek sınavlarını geçmesine rağmen Türkiye'deki okullar almadı

06.11.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Yetenek sınavlarını geçmesine rağmen Türkiye'deki okullar almadı
-Konservatuarların yetenek sınavını geçmesine rağmen Buğra okullara alınmadı değil mi?
- Konservatuarlar bize kapılarını kapamıştı. Yetenek sınavlarında önce yeteneği görmezden geldiler, konu basına yansıdıktan sonraki iki yıl üst üste yetenek sınavından 100 üzerinden 100 vermelerine rağmen oğlumuzu bir şekilde sistemlerine dahil etmemişlerdi. Ama ben artık şuna inanıyorum; o düşünce tarzlarıyla, o önyargılarıyla oğlumuzu alsalar bile faydalı olmayacaklardı. Oysa oğlum çok rahat ulaşılabilen, birebir de çok iyi eğitim alabilen, üç yaşından bu yana hayatının büyük bölümü eğitim ile geçmiş olduğundan, çok uzun süre bıkmadan ders alabilen, çok kolay ezberleyip hiç unutmayan çok özel bir çocuk. Mükemmel bir müzik kulağı ve işitsel hafızası var. Buğra'da yeryüzünde çok az insanda olan bir müziksel işitme yeteneği var. Tanrının yarattığı tüm sesleri deşifre edip, notaya çevirebiliyor.

-Ve yıllar sonra tüm çabalarınız sonucu Antakya'da bir okula kaydettirmişsiniz Buğra'yı. Nasıl oldu?
- Bu durumda Güzel Sanatlar Lisesi'ne kayıt yaptırmayı düşündük. Bu yaz ağustosta Antakya Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi yetenek sınavlarına soktuk. Sınav komisyonu Buğra'dan çok etkilendi ve çok üst düzey yetenekli olduğu konusunda hakkını teslim etti. Buğra şu an bu okulda lise 1. sınıf kaynaştırma öğrencisi. Okul müdürü, diğer idareciler, Müzik Bölüm başkanı, tüm öğretmenler ve görevliler Buğra'ya gerçekten çok sahip çıktılar. Okulun tutumu öğrencilere de yansıdı; sınıf arkadaşlarının hepsi Buğra'yı çok sevdi ve hemen aralarına aldılar.

-Buğra İngiltere'de iki kez konsere davet edildi. Sizler için nasıl bir histi?
- İnanın oğlumuz İngiltere'de Türkiye'yi o kadar güzel temsil etti, o kadar alkış aldı ki... Düşünüyorum da Buğra küçücük yaşıyla ülkemizin imajını nasıl düzeltmişti orada bulunanların gözünde. Türkiye'den geldiği anons edildiğinde, seyircilerden bir kısmı hayretlerini gizleyememişti. Yine düşünüyorum da Buğra, şu günlerde İngiliz Düseş Sarah Ferguson'un çektiği içler acısı görüntülerle gündeme gelen bu çocuklarımızın istikrarlı ve doğru yapılandırılmış bir eğitimle neler yapabileceklerini göstermesi bakımından ne kadar olumlu bir örnek.