kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Spyro Gyra

İnternette 'Jazz Band' yarışması

BÜLENT DENLİ
BÜLENT DENLİ
14.11.2008
Kendini çok sesli bir performans merkezi olarak tanımlayan bir eğlence mekânı, internet üzerinde başlattığı yarışmayla, yeni müzisyenlerle müzikseverleri buluşturmayı amaçlıyor..
Bu hafta caz dünyası hayli hareketli. Eskişehir Festivali tüm hızıyla sürüyor. Ankara Uluslararası Caz Festivali'nin basın tanıtımı yapıldı.
İstanbul Jazz Center dün akşam yedi Grammy ödüllü Spyro Gyra'yı ağırladı. Jay Beckenstein, Tom Schuman, Julio Fernandez, Bonny B. ve Scott Ambush'tan kurulu ekip bu akşam da Ortaköy'ü sallayacak. Yine bu akşam Kuruçeşme Naima'da Sattas Reggae Band, Galata Kulesi'nin dibindeki Nardis'te ise fırtına var. Caz severlerin yakından tanıdığı piyanist, besteci, aranjör Janusz Szprot, Erzurum'da eğitimci olarak göreve başlamadan önce Önder Focan, Kamil Erdem, Yahya Dai ve Cem Aksel ile sahneyi paylaşacak. Ayrıca sanatçı bu gece Sibel Köse Vokal Atölyesi'nden Polonya Pulawy'ye yaz workshop'u için giden genç yeteneklerden oluşan grubu ile caz standartlarından oluşan bir repertuar ile konser verecek.
Bu arada hafta içinde The Hall'un becerikli ve sempatik Halkla İlişkiler Direktörü Ebru Tekeli ziyaretime geldi.
İnternet üzerinden başlayan Jazz Band yarışmasını anlattı. Ama öncelikle bilmeyenler için biraz The Hall'dan söz etmek istiyorum. The Hall, Ebru'nun tanımına göre çok sesli bir performans merkezi. Modadan yemek sanatına, partilerden sergilere kadar birçok etkinliğe kapıları açık. Tasarımı da ilginç, tüm mobilya ve aksesuarlar düzenlenen etkinliğe göre tamamen kaldırılabiliyor ya da yer değiştirebiliyor. Bunlara sahne ve bar olarak kullanılan ünitelerde dahil.

SONUÇLAR 27 KASIM'DA AÇIKLANACAK
Mekânın bulunduğu bina da ilginç. Ağa Camii'nin yanındaki Sakızağacı Caddesi üzerindeki binanın geçmişi bir asrı geride bırakıyor. Zamanın önde gelen ailelerinden 'Mısırlıyanlara mensup üç kız kardeş, Ermeni Surp Asdvazazin kilise kompleksinin yapımına ön ayak oluyorlar.
Kilisenin etrafına, gelir sağlamak üzere Yeşilçam Sokağı'na kadar uzanan müştemilatlar inşa ediliyor. Zaman içinde çok çeşitli amaçlar için kullanılan Ermeni Vakfı'na ait bu binalar, bir dönem Yeşilçam filmlerine stüdyo işlevi görmüş. Sonrasını Ebru Tekeli şöyle anlatıyor: "Harap halde bulunan bina, Beyoğlu'nda pek çok girişimcinin hayalini süslerken, Pozcu Grup bu tarihi yapı içinde konser, parti, moda gösterileri, sanat, tasarım sergileri ve kurumsal organizasyonlarını düzenleyebileceğini görüyor. Hemen kolları sıvayıp binayı her gece açık bir gece kulübü yerine, yaratıcı etkinliklere yönelik bir performans merkezine dönüştürüyorlar." The Hall şu sıralar internet üzerinden düzenlenen bir Jazz Band yarışmasına öncülük ediyor. Tekeli, bu yarışmanın amacının yeni müzisyenlerle müzikseverleri buluşturmak olduğunu belirtiyor: "Yamaha projeye sıcak baktı. Bu işin internet üzerinden yapılmasına da sosyalleşme portalı Myspace Türkiye destek verdi.
Myspace internet ortamında irili ufaklı bütün müzik gruplarına yer açan bir sistem.
Myspace'e üye olan bütün müzik grupları, Yamaha All Star Band sayfasını arkadaş olarak ilan ettikleri takdirde yarışmaya girmeye hak kazanacaklar. Biz onların sayfalarını inceleyeceğiz. Bundan sonra bizim için gelecek vaat eden üç müzik grubunu seçeceğiz. Yamaha, kazanan ve katılanlara çeşitli hediyeler sunacak. Bu yarışmanın sonucu 27 Kasım'da sahnede açıklanacak ve o gece sahneye, Amerika'nın ünlü caz topluluğu Rhythm & Brass'in yıldızı, geleceğin Miles Davis'i olarak tanınan Rex Richardson ile Okan Ersan, Levent Altındağ, Volkan Öktem, Eylem Pelit ve Çağrı Sertel çıkacak."
Haberin fotoğrafları