kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Ayakkabıda topuk farkı

ESRA ÇORUH
14.11.2008
Bir tarafta topuk boyları 15 cm'lere çıkan, yürüyüşünüzü bile değiştiren, seksi mi seksi ayakkabılar... Diğer tarafta genellikle uzun boylu kadınların tercih ettiği, dümdüz babetler. Peki siz hangi taraftasınız?..
Kadınların ayakkabı tutkusu tartışılmaz. Evet; ayakkabıları seviyoruz.
Özellikle yüksek topuklu olanları. Çünkü onların üzerinde olduğumuz zaman, daha bir güvenli yürür, daha güzel hissediyoruz kendimizi.
Ben de bir ayakkabı tutkunu olarak yüksek ökçeli ayakkabılarla özdeşleşmiş gibiyim. Her kadın gibi yüksek topuklu ayakkabılardan vazgeçemiyorum. Ya da vazgeçemiyordum demek daha doğru. Artık yeni ayakkabı takıntım dümdüz babetler.
Beni babetlerle görenlerin yüzündeki şaşkınlık ifadesini hemen anlıyorum.
Ne de olsa yüksek topuklu ayakkabı tutkunlarının babetlere geçişi alışılmış bir şey değil.
Birçok ünlü isim giyim tarzları ve saç stilleriyle oldukları kadar ayakkabı seçimleriyle de göze çarpıyor.
Victoria Beckham, üzerinde nasıl durduğuna bile şaşırdığımız, yüksek ökçe tutkunlarından.
Christian Louboutin veya Jimmy Choo marka ayakkabılar artık onun stilinin bir parçası. Bunun yanında Carla Bruni, düz babet denildiğinde akla gelen ilk isimlerden.
Boyu uzun olduğu için düz ayakkabı tercih ettiği söylense de o, Audrey Hepburn'ün sade ve yalın stilini anımsatıyor. Hatta Bruni dümdüz ayakkabılarla da seksi olunabileceğinin en büyük göstergelerinden biri.
Babet ayakkabılardaki model ve renk çeşitliliği de düz ayakkabılara olan ilginin arttığına bir başka örnek. Yüksek topuklu ayakkabı tasarımlarıyla bilinen Christian Louboutin ve Manolo Blahnik gibi isimlerin, koleksiyonlarına düz modelleri de katmaları bunun kanıtı.