kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Mesleğim yüzünden ikinci çocuk zor!

14.11.2008
10 yaşında Ada isminde bir kızı bulunan Bennu Yıldırımlar, "İkinci çocuk düşünmüyorum" diyerek ekledi: Bu hayatta kendimi de doyurmalıyım ki etrafımdaki insanlara faydalı olabileyim!..
Benni Yıldırımlar önce 'Süper Baba' dizisinde canlandırdığı Elif karakteriyle, şimdi de 'Yaprak Dökümü'ndeki Fikret karakteriyle herkesin gönlünde taht kurdu. Oyunculuktaki başarısını özel hayatında da sürdüren Yıldırımlar, 1995 yılından bu yana kendisi gibi tiyatrocu Bülent Emin Yarar ile evli ve bu evlilikten 10 yaşında Ada isminde bir kız çocuğu var. Yıldırımlar, kızıyla ilişkisini bu ayki 'Bebeğim ve Biz' dergisine anlattı.

BENNU YILDIRIMLAR FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

İŞLER YOLUNDA!
* Çok yoğun bir iş hayatınız var. Kızınıza yeteri kadar vakit ayırabiliyor musunuz?
Anne olunca hiçbir zaman yeterlilik duygusuna erişemiyorsunuz. Ama çocuğunuzla kaliteli zaman geçirmek diye bir durum var artık ve ben de bu doğrultuda iyi şeyler yaparak Ada'ya vakit ayırdığıma inanıyorum. Birlikte sinema, tiyatro ve sergilere gidiyoruz. Beraber vakit geçirdiğimiz zamanlarda olabildiğince onun gitmediği yerlere gitmek, yapmadığı şeyleri organize etmek için bütün anneler gibi elimden geleni yapıyorum.

* Peki annelik size ne kattı. Ada ile hayatınızda ne değişti?
Doğal olarak çocuktan önce ve çocuktan sonra diye bir hayatınız oluyor. Çocuktan önce 'siz merkezli' bir hayatınız varken çocuğunuz olduktan sonra tam tersi, 'çocuk merkezli' bir hayata adım atmış oluyorsunuz. Sizin isteğinizle bir çocuk dünyaya geliyor ve bütün sorumluluğu size ait oluyor. Bunu da elinizden geldiği kadar en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Ben de bir tane çocuk istiyordum. Ama ikinciyi düşünmüyorum. Mesleğim açısından zor, çünkü çok yoğunum. Ayrıca bu hayatta kendimi de doyurmalıyım ki, etrafımdaki insanlara faydalı olabileyim diye düşünüyorum. Çünkü tam tersi bir durumda bunun acısını başkalarından çıkarabilirim. O yüzden şu an hem mesleğimi yapıyor hem çocuğumu yetiştiriyorum ve her şey yolunda.

* Siz de eşiniz de sanatın içindesiniz. Ada nasıl bir çocuk, sanata ilgisi var mı?
Ada'nın hiçbir zaman kulağı olmayan bir çocuk olacağına inanmadım. Çünkü eşimin de benim de kulağımız iyidir. Müzisyen olması her zaman avantaj diye düşünüyorum. Ada, müziğe 5.5 yaşında piyano ile başladı. Sonra sıkılır gibi oldu, ara verdik. Sonra tekrar devam etti. Konservatuvarda da piyanoyu seçeceğini düşünürken keman diye tutturdu ve keman bölümüne girdi. İleride ne olur ne bilmiyoruz ama şu an keyifle devam ediyor.

* Ada'nın müzik yerine tiyatroyu seçmesini istemez misiniz?
Kızım, İş Sanat'ta 'Bir Sergiden Tablolar' adlı eseri sezon başından beri bir koro eşliğinde vokal olarak seslendirip, oynuyor. Yani klasik müziğin üstüne müzikal yapıyorlar diyebiliriz. Ada o grup içinde çok mutlu...
Haberin fotoğrafları