kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Bir siyahın başkan seçilmesi büyük olay"

Giriş Saati : 05.11.2008 09:04
Güncelleme : 05.11.2008 21:56
Yeni Haber
Demokrat rakibi karşısında tarihi bir yenilgiye uğrayan Cumhuriyetçi aday John McCain, Amerikan halkına yeni ABD Başkanı Barack Obama'yı tebrik etme çağrısı yaptı. McCain, Arizona eyaletinin Phoneix kentinde yaptığı konuşmada yeni ABD başkanı Obama'nın hedeflerine ulaşması için tüm gücücüyle destek vereceğini belirterek, "Bir siyahın ABD Başkanı seçilmesi, ABD'de büyük bir olaydır" dedi.

McCain, ABD'nin yeni başkanı Barack Obama'yı telefonla arayarak, ayrıca kutladı. McCain konuşmasında Obama'nın yeteneklerinden de övgüyle söz etti.

McCain, yeni ABD başkanı Obama'nın tüm Amerikan halkının desteğini aldığını belirterek, "Siyahlar için bu seçimin ne kadar önemli olduğunun farkındayım. ABD, her zaman insanlara fırsat vermiştir. Bir siyahın geçmişte Beyaz Saray'a davet edilmesine bile tepki gösterilirdi. Bir siyahın ABD Başkanı seçilmesi, ABD'de büyük bir olaydır" dedi.

McCain, konuşmasında Obama'nın elde ettiği başarıdan övgüyle söz etti. McCain, "Obama büyük bir başarıya imza attı. Büyükannesi bu günü göremedi ama eminim ki yattığı yerden izliyordur" dedi.

"BU SİZİN DEĞİL, BENİM YENİLGİM"

ABD'de Başkanlık yarışında Demokrat aday Barack Obama'nın zaferinin açıklanmasıyla birlikte Obama'nın zafer konuşmasını yaptığı Chicago'nun yanı sıra birçok şehirde yer yerinden oynadı. Sokaklara dökülen insanlar sevinç gösterileriyle Obama'nın zaferini kutladı.

Obama'yı telefonla kutlayan Başkan George Bush, mağlup Cumhuriyetçi aday McCain'i de arayarak teselli etti ve onunla gurur duyduğunu söyledi.

Seçmenlerine hitap eden McCain ise "Bu, sizin değil benim yenilgim. Sonucun böyle olmasını istemezdim. Amerikan halkı konuştu; hem de açık konuştu..." dedi. Rakibinden yaşça hayli büyük olan McCain'in tecrübesi başkanlık koltuğuna oturmasına yetmedi.

McCain, "Bunun tarihi bir seçim olduğunu biliyorum. Bunun Amerikalı siyahlar için ne anlama geldiğinin farkındayım.Bu akşam onlar bundan gurur duymalı" dedi.

EZİCİ ZAFER

Obama, 4 yıl önce demokrat aday John Kerry'nin kazandığı eyaletlerin yanısıra cumhuriyetçilerin kalesi sayılan Ohio ve Florida'yı da kazandı. 1964'ten bu yana demokratların kazanamadığı Virginia da Obama'ya gitti.

Obama, New Mexico, Colorado ve Iowa gibi 2004'te Cumhuriyetçilerin kazandığı eyaletleri de aldı.