kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Denizli'den transfer müjdesi

Giriş Saati : 05.11.2008 15:02
Güncelleme : 05.11.2008 22:22
Yeni Haber
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ligde her takımın mutlaka mağlubiyetle karşılaşacağı bir zamanın geleceğini belirterek,

"Kayseri'de ilk mağlubiyetimizi aldık. Ligde mağlubiyetle tanışmak her zaman mümkün" diye konuştu. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Mustafa Denizli, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kupa ve lig mücadeleleriyle yolculuğun bol olduğu bir dönemde olduklarını belirten Denizli, Kayserispor yenilgisiyle ligde ilk mağlubiyetlerini almalarının doğal olduğunu söyledi. Ligde her takımın mağlubiyetle her an karşılaşabileceğini ifade eden Denizli, "Kayseri deplasmanında ilk kez mağlubiyetle tanıştık. Tabi bu her zaman mümkün. Göreve başlarken verdiğimiz her sözün arkasındayız. Oyun anlayışımızı ve revizyonu her zaman ön planda tuttuk. Amacımız, futbol tabiriyle ideal kadroya ulaşmaktır. Bir takımın ideal kadrosunun oluşması 8-10 haftadır. Biz de bunu sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

DEVRE ARASINDA BİR OYUNCU ALABİLİRİZ


Basında kendisinin ağzından yazılan haberlerin doğru olmadığını söyleyen Denizli, "Bana atfen yazılan bir çok haberle karşılaşıyorum. Bunların doğruluğu yoktur. Benim söylediğim sadece burada paylaştıklarımdır. Beni ve takımdaki futbolcuları çok memnun etmeyen söylemler için ayrıca açıklama yapmak zorunda kalıyorum. Haberlerde yapılacak transferler isim isim ortaya konulunca, insanlarda doğruymuş gibi bir izlenim uyandırıyor. Aslında yazılanlar doğru değil. Beşiktaş'ta verilen kararlar benim isteğim ve yönetim onayıyla gerçekleştirilir" diye konuştu.

Kadroda sayı olarak azalma olacağını, ancak devre arasında bir oyuncuyu kadroya katabileceklerini dile getiren Denizli, "İlk toplantıda da söylediğimiz kadroyu aşağıya çekmek için uğraşacağız. Eğer şartlar el verirse devre arasında belki bir futbolcu gelir. Bu da ben istersem olur. Kadroda sayı olarak azalma olacaktır. Bu kadro bizim hedefe gitmemiz için yeterlidir" ifadelerini kullandı.

Kıyaslamaların her zaman olacağını belirten Denizli, "Bizim için önemli olan düşündüğümüz hedefe gitmektir. Bu görüntümüz en azından var olduğumuzu göstermiştir. Bu kayıplar bizim ligdeki mücadelemizi etkilemeyecektir. Lig bir stratejidir. Şampiyonluklar kolay kazanılmaz. Bunu söylerken ben kendime güveniyorum. Beşiktaş futbol olarak doğru yoldadır. Belki eksiklerimiz var, ama düşündüğünüz çizgiyi yakalamak üzereyiz. Bizim için önemli olan oynadığımız futboldur. Bir takımın oyun felsefesi önemlidir. 4 maçlık periyotta taraftarımızı umutsuzluğa itecek bir oyunumuz olmadı. Benim içim ne kadar rahatsa taraftarımızın ve camiamızın da rahat olmasını istiyorum" dedi.

KADROYU BEN KURSAYDIM DA ÇOK BÜYÜK BİR DEĞİŞİKLİK OLMAZDI

Denizli, "Bu kadroyu siz kurmadınız ama çok emin konuşuyorsunuz. Kadroyu sizin kurmamanız bir dezavantaj mı? şeklindeki soruya ise, "Evet kadroyu ben kurmadım ama benim kurma imkanım olsaydı, çok büyük bir değişiklik yapmazdım. Tabiki eksiklerimiz var. Bu eksikleri 3 haftada değiştirecek kimse yoktur. Bu dünyanın neresine giderseniz böyledir. Zorluklar da yaşayacağız ama benim için rahat, futbolcularım ufku geniş ve ileriye dönük. Bu şekilde bakıyorum ve rahatım. Takımının çizgisinden memnunum" şeklinde cevap verdi.

Bir gazetecinin 2 haftada 5 puan kaybedildiğini hatırlatması üzerine ise Denizli, "Beni skor üzerine konuşma yapan bir insan değilim. Takımımın performansı beni etkiler. Kırılmalar her zaman olacaktır. Beşiktaş düşündüğü çizgiyi mutlaka yakalayacaktır. Kazanmadığımız gün bile taraftarı umutlu görmek bizi mutlu ediyor. Bundan sonra da en azından taraftarımızı üzmeyeceğimiz bir oyun oynayacağız. Lider olmak için ille de tabelanın başında olmanız gerekmez. Ben oynadığımız futboldan kendime güven duyuyorum. Şu anki tabloda benim umudumu kıran hiç bir şey yok" diye konuştu.

Çarşı Grubu'nun maçlarda kendisine neden destek vermediği ile ilgili soruları da cevaplayan Denizli, "Belki o günkü atmosferde böyle bir şey olmamıştır. Ben bütün tribünlerle bir bütünüm. İşin gösteriye dönüşmesine gerek yoktur. Bunu sevgisizlik olarak görmek yanlış. Özellikle o grup tarafından ben yıllardır sevildiğimi biliyorum" dedi. Beşiktaş'ın ligin sonuna kadar kaç puan alacağının sorulması üzerine Denizli, "Genel olarak bakarsak, maç başına 2.3 puan almak istiyoruz. Şu anda bunun bir adım gerisindeyiz. Ama bu çok önemli değil. Beşiktaş o ortalamayı tutturacak bir görüntü vermiştir. Sadece Kayserispor maçında pozisyon açısından geri kaldık. Onu da bu hafta telafi edeceğiz. Gol bölgelerinde sıkıntılar yaşadık ama bu sorun olmayacak" diye konuştu.

DELGADO'DAN HER MAÇTA TAKIMI KURTARMASINI BEKLEMİYORUM

Arjantinli yıldız Delgado'yu da değerlendiren Denizli,

"Delgado, Beşiktaş'ta imzaladığı kontrat sürecince kalacaktır. Büyük futbolcuların zaman zaman performansının düşmesi normaldir. Ben Delgado'dan her maç çıkıp takımı kurtarmasını istemiyorum. Ben ondan sadece kendisi gibi oynamasını istiyorum. Zaman zaman kendi gibi oynamıyor, ama bu da çok önemli değil" dedi. "Beşiktaş'ta doğrular varsa bunlar kalacak, yanlışlar varsa bunları düzelteceğiz" diyen Denizli,

"Düşüncelerin hayata geçirilmesi çok kolay değil. Daha bir ayımızı tamamlamadık. Hayatım bolunca çok önemli bana gurur verici çalışmalar yaptım ve hiç bir yerde 'Buradan ayrılır mıyım' diye iş yapmadım. Böyle bir kaygım hayattım boyunca olmadı. Ne bugün olur, ne de bundan sonra olur. Bu düşüncedeki insanların da başarıyla tanışmaları zor olmaz. Beşiktaş'ta doğrular varsa bunlar kalacak, yanlışlar varsa bunları düzelteceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu takımlarının bu sezon gösterdiği başarı ve büyük takımlardaki performans düşüklüğüyle ilgili bir soruya ise Denizli, "Ligdeki bu tablo büyük olarak görünen takımların kendi çizgilerine yaklaşmamaları ve Anadolu takımlarının çizgilerini aşmalarından kaynaklanıyor. Bu yarışın böyle olması çok güzel. Lig yarışında Anadolu takımlarının da olması Türk futbolunun güzelliğidir. Şu anda son derece güzel bir tablo var" diye yanıt verdi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Trabzon 9 6 2 1 16 9 20
2 Ankaraspor 9 6 1 2 16 7 19
3 Sivas 9 5 3 1 16 8 18
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 9 5 3 1 15 7 18
5 Galatasaray 9 5 2 2 22 11 17
6 Kayseri 9 5 2 2 11 5 17
7 Bursa 9 5 0 4 14 15 15
8 Gaziantep 9 4 2 3 13 12 14
9 Fenerbahçe 9 4 1 4 18 15 13
10 Eskişehir 9 3 4 2 13 12 13
11 Konya 9 4 1 4 12 15 13
12 G.Birliği 9 2 3 4 11 15 9
13 İ.B.B. Spor 9 2 3 4 7 13 9
14 Denizli 9 2 2 5 11 17 8
15 Hacettepe 9 2 2 5 7 13 8
16 Ankaragücü 9 1 3 5 8 16 6
17 Antalya 9 1 2 6 12 19 5
18 Kocaeli 9 0 2 7 8 21 2
Haftanın Maçları
9. Hafta
 Hacettepe 1  
  Konya 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Trabzon 4  
 Eskişehir 2  
  Fenerbahçe 2  
 Bursa 0  
  Ankaraspor 1  
 G.Birliği 1  
  Antalya 2  
 Kocaeli 1  
  Ankaragücü 1  
 Sivas 3  
  Denizli 1  
 Kayseri 1  
  Beşiktaş 0  
 Galatasaray 3  
  Gaziantep 1  
Haftanın Maçları
10. Hafta
 Beşiktaş Kocaeli Cuma 20:00  
 Ankaragücü Bursa Cumartesi 15:00  
 Trabzon Hacettepe Cumartesi 19:00  
 Antalya Sivas Pazar 14:00  
 Gaziantep İ.B.B. Spor Pazar 14:00  
 Ankaraspor Eskişehir Pazar 14:00  
 Denizli Kayseri Pazar 14:00  
 Konya G.Birliği Pazar 14:00  
 Fenerbahçe Galatasaray Pazar 19:00