kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Rüya gerçekleşti, siyah Başkan Beyaz Saray'da"

Giriş Saati : 05.11.2008 13:35
Güncelleme : 05.11.2008 21:56
Yeni Haber
ABD'deki seçimlerde, Demokrat Parti adayı Barak Obama'nın başkan seçilmesini Suudi Arabistan'daki Şark-ül Awsat gazetesi "Rüya gerçekleşti, siyah Başkan Beyaz Saray'da" başlığıyla verdi.

Gazete, haberde kullandığı fotoğrafta, siyahi bir Amerikan gencinin, ilk defa oy kullanırken görüntüsüne yer verdi ve Marter Luther King'in resmi bulunan bir tişörtü giydiğini, üzerinde "Benim bir rüyam var" yazdığını belirtti.

Haberde, yüz binlerce siyah Amerikan vatandaşının "Tarih işte şimdi yapılır" diye seçim zaferini kutladığı ve Demokratların Kongreyi de ele geçirdiği kaydedildi.

Okaz gazetesi "Değişimi seçen Amerikalılar, Beyaz Saraylarına siyah bir Efendi getirdiler" başlığını kullandı.

Haberde ayrıca önümüzdeki günlerde Obama'yı, Ortadoğu, Irak, Afganistan, Pakistan ve Hindistan, Rusya ve Çin gibi zorlu dosyaların beklediği görüşüne yer verildi.

El İktisadiyye gazetesi "Amerikalılar beyazdan vaz geçiyor ve renk değiştiriyor" başlığıyla seçim sonuçlarını değerlendirdi. Haberde, Obama'nın, mali krizin dünyayı kasıp kavurduğu bir dönemde Amerika'nın başına geçtiği ve kendisini zor bir dönemin beklediği belirtildi.

El Hayat gazetesi, Amerikan seçimlerinin başkan Kennedy'nin seçildiği dönemi hatırlattığını yazarken, seçimler sırasında, rekor seviyede katılım olduğunu ve sandık başlarında daha önceki seçimlerde olmayan kuyrukların oluştuğunu bildirdi.