kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında STK'ların katılımıyla yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı 7.5 saat sürdü

'Krizin işgücü ve sosyal yapıyı etkileme riski var'

ANKARA
03.11.2008
Olumlu gelişmelere rağmen işsizliğin arzulanan oranda gerilemediğini belirten Başbakan Erdoğan, krizin olumsuz etkilerine karşı sosyal dayanışmanın öneminin arttığını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Krizin işgücü ve sosyal yapıyı etkileme riski var'
Hükümet, küresel krize karşı "sosyal reçete" arayışını hızlandırdı. Başbakan Tayyip Erdoğan, küresel krizin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iş ortamını, iş gücü piyasasını ve sosyal yapıyı olumsuz etkileme riski bulunduğunu söyledi. Erdoğan, ''Bu ortamda sosyal dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemi daha da artıyor. Krizin ülkemiz üzerindeki olası etkilerini geçmişte olduğu gibi ağırlıkla çalışan kesimlere, dar gelirlilere, ücretlilere yansıtılmaması konusuna büyük önem veriyoruz" dedi. Erdoğan, yaşanan olumlu gelişmelere rağmen, işsizliğin arzulanan oranda gerilemediğini bildirdi. Hükümet, işçi ve işveren sendikaları, çiftçi, kadın ve gençlik temsilcileri ile Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda biraraya geldi. Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, hükümet olarak, atılacak her adımda ilgili sosyal tarafların katkılarını almaya büyük önem verdiklerini ve bunun devam edeceğini söyledi. Erdoğan, toplantıda krizin çalışanlar, kadınlar, gençler, özürlüler, tüketiciler, çiftçiler ve esnaf gibi değişik kesimler üzerindeki muhtemel etkisinin konuşulacağını bildirdi.

EN BÜYÜK PAY EĞİTİME
Erdoğan, sosyal harcamalara gelecek dönemde de bütçeden büyük pay ayıracaklarını söyledi. Eğitimin, kamu bütçesi içerisinde en büyük kalem olmaya devam edeceğini belirten Erdoğan, istihdam paketiyle getirilen yenilikleri anlattı. GAP, DAP, KOP gibi projelerle bölgeler arasındaki gelişmişlik farklılıklarının giderilmesini ve özellikle az gelişmiş bölgelerde sosyal yapıyı iyileştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Erdoğan, çiftçi ve esnafa yönelik kredi imkanlarının da kolaylaştırıldığını bildirdi. Sosyal yardımlar için de yoksul kesimlerin ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını artıran uygulamalar ağırlık verdiklerini aktaran Erdoğan, önümüzdeki süreçte bu çalışmaların devam edeceğini, sosyal devlet olmanın sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacaklarını söyledi.