kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ahmet Kılıçoğlu - Tayfun Bayazıt

Eximbank ve Yapı Kredi elele verdi, Hans'ın riskini üstlendi

03.11.2008
Yapı Kredi ve Eximbank ihracatta artan risk nedeniyle işbirliği yapma kararı aldı. Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu, anlaşmayla yurtdışındaki Türk malı alıcısının riskini üstleneceklerini bildirdi..
Uluslararası mali kriz sonucunda ortaya çıkan belirsiz hava, ihracatçının da riskini artırıyor. İhracat yapan firmanın alacağını tahsil edememesi ihtimali de her geçen gün artıyor. Türkiye'nin dış ticaretinin, özellikle ihracatının Avrupa Birliği ağırlıklı olması ve bu ülkelerin de zor durumda olması işleri daha da karıştırıyor. Türk Eximbank ve Yapı Kredi de buradaki açığı doldurma amacıyla sigortalandırmada işbirliği yaptı. "Sigortalı İhracatın Finansmanı" anlaşması imzalayan iki kurum kredi ve teminat işlemlerini bir potada toplayacak.

'RİSKİ ÜSTLENİYORUZ'
İmza töreninde konuşan Türk Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu, "Biz bu anlaşmayla buradaki ihracatçının değil yurtdışındaki alıcının riskini üstleniyoruz. Mal bedeli gelmezse üstleneceğiz. İhracatçısınız. Almanya'da bir firmaya mal satıyorsunuz. Eximbank'tan ihracatçı sigortası poliçesi alıyorsunuz. Almanya'daki Hans'a üç ay vadeli mal satabilirsizin. Ticari veya politik risklerde mal bedeliniz ödenmezse Eximbank bunu size ödeyecek" dedi. Yapı Kredi'nin ise Eximbank tarafından sigorta edilmiş böyle bir işlemi kredilendireceğini belirten Kılıçoğlu, vadenin beklenmeyeceğini de belirtti. Kılıçoğlu ayrıca bu şekilde Yapı Kredi'nin de ilave bir teminat istemeyebileceğini vurguladı.