kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy

DTP'li yöneticiler tutuklandı

Giriş Saati : 04.11.2008 16:34
Güncelleme : 04.11.2008 19:42
Yeni Haber
İstanbul'da hafta sonunda izinsiz eylem yapmak isteyen Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy ile Fatih İlçe Başkanı Mehdi Tanrıkulu tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinde yapılan basın açıklamasında eylemlerde 61 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen bu şahıslardan DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy ile Fatih İlçe Başkanı Mehdi Tanrıkulu'nun tutuklandığı diğer şahısların ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

Emniyetin sitesinden şu açıklama yapıldı: "Terör Örgütü elebaşına sözde kötü muamele yapıldığını protesto amacıyla bir siyasi partinin il ve ilçe teşkilatları organizesinde, 02.11.2008 Pazar günü saat 14:00'de Beyoğlu Taksim Meydanında geniş katılımlı kanunsuz gösteri yapılacağı çağrısının internet sitelerinden öğrenilmesiyle Taksim Meydanı başta olmak üzere ilimiz genelinde etkin emniyet tedbirleri alınmıştır. 02.11.2008 günü 13:30 sıralarında Taksim bölgesinde söz konusu siyasi parti il binasının bulunduğu sokak ve bazı sokaklarda kanunsuz gösterilere başlayan, çevreye saldırarak taşkınlık yapan kişilere yasal müdahalede bulunulmuş, yakalanarak gözaltına alınan 61 şahıstan söz konusu parti il başkanı ve Fatih İlçe Başkanı "Terörle Mücadele Kanununun 7/2 (terör örgütü propagandası yapmak) ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanununun 32/1. (Kanunsuz eyleme çağrı) maddesine muhalefet gerekçesiyle 03.11.2008 günü sevk edildikleri adli makamca tutuklanmış, diğerleri de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır."

DTP'LİLER: MÜCEDELE EDECEĞİZ

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul il teşkilatı, Pazar günü Beyoğlu'nda çıkan olaylar sonrası gözaltına alınan il başkanı Halil Aksoy ve Fatih ilçe başkanı Mehdi Tanrıkulu'nun tutuklanmasını protesto etti. DTP il binasında basın açıklaması yapan DTP'liler, kendilerine verilmek istenen mesajı aldıklarını ve halklarının değerlerine yönelik saldırılarla var güçleriyle mücadele edeceklerini açıkladı.

DTP'li bir grup, Pazar günü bölücübaşı Abdullah Öcalan'a destek için Taksim'de yapılacak basın açıklaması öncesi çıkan olayları ve il başkanlarının tutuklanmasını protesto etmek için Beyoğlu'nda bulunan il binasında toplandı. Grup adına bir basın açıklaması yapan DTP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Dursun Yıldız, Pazar günü Hakkari, Yüksekova ve İstanbul'da sahnelendiğini öne sürdüğü devlet terörünü kınayarak sözlerine başladı. Yapılan uygulamaları kabul etmediklerini ve buna karşı tepkisiz kalmayacaklarını belirten Yıldız, "Son bir yıldır partimize yönelik geliştirilen baskılar had safhaya ulaşmış ve artık tahammülümüz kalmamıştır. " dedi.

Terör örgütü liderine 'sayın' diye hitap eden Yıldız şöyle konuştu: "02 Kasım Pazar günü Taksim Meydanı'nda Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan'a yönelik geliştirilen fiziki saldırıyı protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yapmak istedik. Biz, Meclis'te grubu bulunan bir siyasi partiyiz. Böylesi önemli bir konuda sessiz kalmamız düşünülemez. Adı geçen yerde daha önce de basın açıklamaları yaptık ve kıyamet de kopmadı. Fakat anlam vermekte zorlandığımız bir şekilde vali ve emniyet müdürü basının karşısına çıkarak adeta sıkıyönetim ilan ettiler. Basın açıklamasına giden il başkanımız sayın Halil Aksoy, genel merkez yöneticilerimiz, ilçe başkanlarımız, yöneticilerimiz ve parti üyelerimiz saldırıya maruz kalmıştır. Dün il başkanımız ve Fatih ilçe başkanımız çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır."

Kendilerine verilmek istenen mesajı aldıklarını kaydeden Demir, "Şunu açıkça belirtmek istiyoruz; il başkanımızın tutuklanmasıyla bize gözdağı verilmek isteniyor. Ancak bizim de mesajımız var, bedeli ne olursa olsun demokratik meşru haklarımızı kullanacağız, halkımız ve onun değerlerine yönelik saldırılara karşı var gücümüzle mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.


CİHAN