kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

İşte derbi yorumu

Giriş Saati : 04.11.2008 09:09
Güncelleme : 04.11.2008 23:30
Yeni Haber
Selçuk Yula ve Cüneyt Tanman hafta sonu oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisini değerlendirdi.

Selçuk Yula: Zaten Kadıköy'de kurulan ezici bir üstünlük var... Alex de forma giyerse Fenerbahçe'nin şansı çok artar... Cüneyt Tanman: Alex F.Bahçe için büyük silah. Eğer oynamazsa Galatasaray kesin puan alır.


Hafta sonunda herkesin merakla beklediği büyük bir derbi var. İki takımın da şu ana kadar ki performanslarını göz önüne aldığınızda hangi takımın kazanacağını tahmin ediyorsunuz?

S.Y.: Son maçlara bakarsak Fenerbahçe için iyi bir şey söylemek mümkün değil. Eskişehir'de çok uzun süre 10 kişi oynayan rakibi karşısında çok zor anlar yaşadı. Galibiyeti kaçıran taraf Eskişehir'di. Yani, Fenerbahçe aldığı 1 puana sevinir hale geldi. Galatasaray ise rahat bir galibiyet aldı. Yalnız, bunların hiç biri Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için veri olamaz. Bu maçlarda favori diye bir şey yok. Fenerbahçe'nin bu maçtaki şansı kendi evinde oynayacak olması. Kadıköy'de Galatasaray'a karşı kurulmuş ezici bir üstünlük söz konusu. Eğer Alex derbide oynarsa Sarı-Laciverliler'in şansı çok artar. Galatasaray'ın ise özellikle forvette etkili futbolcuları var. Her iki takımın teknik direktörü de şu güne kadar son derece formsuz bir grafik çizdiler. Aragones, büyük hatalar yapıyor. Oyuncu değişimindeki tercihleri hep yanlış. Gökhan'ı sağ kanatta tek başına bırakarak çocuğu da bitiriyor. Geçen senenin gol kralı Semih'ten orta saha yaratma fikrini anlamakta güçlük çekiyorum. Güiza da herhalde bu kadar yalnız kalacağını bilse sözleşmeye imza atmazdı. Yapılması gereken çok basit: Herkes yerli yerinde oynayacak. Semih de Güiza'nin yanına çekilmeli. Aragones'in bunları yapacağını bilsem Fenerbahçe'nin galibiyet şansının yüzde 90'ın üzerinde olduğunu söylerdim ama bilemiyorum.

C.T.: İki takımın da önemli eksiklikleri var. Özellikle defansif anlamda sıkıntılar yaşıyorlar. Gollü bir maç olma olaslığılı yüksek. En önemli konulardan bir tanesi kendi evinde oynayacak olan Fenerbahçe'de Alex'in olup olmayacağı. Çünkü gerek Güiza ve Semih'i topla buluşturmadaki gerekse de duran topları kullanmadaki becerisiyle Alex, Fenerbahçe için Kadıköy'de çok büyük bir silah. Alex oynamazsa Sarı-Kırmızılılar'ın puan alma şansı yüksek olur. Ama Alex'li Fenerbahçe kendi evinde daha şanslı. Sarı-Kırmızılılar ise özellikle kendi evinde oynadığında müthiş bir hücum üstünlüğüne sahip. Yıldızlarının maçı değiştirebilme yetenekleri var. Bunu yaparken defansif konuda zaafları da oluyor ama artıları eksilerinden daha fazla. Deplasmanda ise sıkıntılar çok. Yıldız oyuncular içerideki kadar cesur ve istekli değiller. Oyunun belirli dakikalarından sonra oyun disiplini bozulabiliyor. Saracoğlu'nda Sarı-Kırmızılılar'ın yıldızlarının maçı ne kadar çok kazanmak isteyecekleri ne kadar iyi mücadele edecekleri, oyun disiplinine ne kadar bağlı kalacakları sonucu etkileyecek.

Neredeyse tüm Türkiye, Fenerbahçe'nin Arsenal deplasmanında çok farklı bir yenilgi alacağını tahmin ediyor. Siz de bu düşüncede misiniz, yoksa Sarı-Lacivertliler'in bir mucizeye imza atacağını mı düşünüyorsunuz?

S.Y.: Arsenal'i yenmek asla mucize olmaz. Fenerbahçe sezon başından beri İstanbul'daki maçtaki kadar rahat pozisyon bulmamıştı. Arsenal, gördüğüm en kötü savunmacılara sahip. Tottenham onlara 4 gol atarken lig sonuncusuydu. Bu hafta da yine lig sonuncusu Stoke City'den gol yediler. Kadıköy'deki maçta 6 kere kaleye gelip 5 gol atmışlardı. Maçın 7-5 Fenerbahçe lehine dönmemesi için hiç bir neden yoktu. Sadece Güiza 4 kere kaleciyle karşı karşıya kaldı. Yenilen goller de çok basitti. Ama Aragones'in ne yapacağını kestiremiyorum. Bir de tabi ki Alex'in yokluğu Arsenal'in en büyük şansı. Elbette favori Arsenal. Çünkü Fenerbahçe gün geçtikçe havasını kaybediyor. Sahada Alex olsa, Aragones'in yerine de Zico görev yapsa bu maç için çok değişik şeyler konuşabilirim. Yine de Sarı-Lacivertliler'in 8 gol falan yemesini bekleyenlerin avucunu yalayacağı bir maç olacak. Sahada dirençli bir Fenerbahçe göreceğimi umuyorum.

C.T.: Fenerbahçe'de defansif sıkıntılaı var. Ama Arsenal de son günlerde savunmada büyük sıkıntılar yaşıyor. Alex, içeride çok etkili ama dış sahada belki de Alex'siz oynamak Fenerbahçe'nin şansı olabilir. Takım halinde Arsenal'i kendi 18'ine yaklaştırmazsa Güiza ve Semih'le rakip kalede pozisyon bulabilir. Tabi ki Arsenal favori. İngiliz takımları kendi evlerinde seyircisiyle çok farklı oynuyorlar. Ama, Fenerbahçe futbolun gereklerini yaparsa puan alarak da dönebilir.

- Galatarasaray Gaziantepspor karşısında ikinci yarıda oynadığı kötü futbolu Benfica deplasmanında da tekrarlarsa skor tabelasına nasıl bir sonuç yansır?

S.Y.: Avrupa'da oynanacak maçları ligdeki son maçlarla değerlendirmemek gerekir. Favori olarak çıktığın maçlarda herkes senden çok şey bekler. Favori olmadığın maçlarda ise işler daha kolaydır. İşte Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu maçlardaki en büyük şansı favorilerin rakiplerinin olması. Portekiz takımları deplasmanlarda yokları oynarlar, ama kendi sahalarında çok iyidirler. Bu sözleri Fenerbahçe'nin Porto ile oynadığı maçtan once de söylemiştim. Galatasaray bence grubunun en zor maçını oynayacak. Avrupa'da oynanan bu maçlar derbinin de kaderini etkileyebilir. Böylesi maçlarda sakatlık riskleri de fazla olur. Alınacak kötü sonuçlar travmaya yaratır ve 2-3 günde atlatılmaz. İyisiyle kötüsüyle bu maçların havası 9 Kasım Pazar gününe yansıyacaktır.

C.T.: Galatasaray'ın iki yüzü var. Hücum hattında ne kadar etkili ise defansta o kadar sıkıntılı. Rakiplere çok pozisyon veriyor ve özellikle maçların ikinci yarılarında tempoları düşüyor. Bunda kadronun kaliteli ama kısıtlı olmasının rolü büyük. Bazı maçlarda bu sıkıntı çok net görünüyor, Antep maçının ikinci yarısında olduğu gibi. İkinci yarıdaki gibi bir Galatasaray'ın Benfica karşısında hiç şansı olmaz. Ama Trabzon maçı gibi çok istekli, oyun disiplinine bağlı bir Galatarasay Benfica'dan en az 1 puanla dönebilir ve gruptan çıkmayı da büyük ölçüde kolaylaştırır. Benfica son maçında eksik kalmasına rağmen deplasmanda kazanmış bir takım. Formda ve kendi evinde oynayacak. Ama Benfica'nın ne kadar iyi olduğu değil Galatasarayın ne yapacağı, hangi yüzüyle sahada olacağı önemli.

TAKVİM
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Trabzon 9 6 2 1 16 9 20
2 Ankaraspor 9 6 1 2 16 7 19
3 Sivas 9 5 3 1 16 8 18
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 9 5 3 1 15 7 18
5 Galatasaray 9 5 2 2 22 11 17
6 Kayseri 9 5 2 2 11 5 17
7 Bursa 9 5 0 4 14 15 15
8 Gaziantep 9 4 2 3 13 12 14
9 Fenerbahçe 9 4 1 4 18 15 13
10 Eskişehir 9 3 4 2 13 12 13
11 Konya 9 4 1 4 12 15 13
12 G.Birliği 9 2 3 4 11 15 9
13 İ.B.B. Spor 9 2 3 4 7 13 9
14 Denizli 9 2 2 5 11 17 8
15 Hacettepe 9 2 2 5 7 13 8
16 Ankaragücü 9 1 3 5 8 16 6
17 Antalya 9 1 2 6 12 19 5
18 Kocaeli 9 0 2 7 8 21 2
Haftanın Maçları
9. Hafta
 Hacettepe 1  
  Konya 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Trabzon 4  
 Eskişehir 2  
  Fenerbahçe 2  
 Bursa 0  
  Ankaraspor 1  
 G.Birliği 1  
  Antalya 2  
 Kocaeli 1  
  Ankaragücü 1  
 Sivas 3  
  Denizli 1  
 Kayseri 1  
  Beşiktaş 0  
 Galatasaray 3  
  Gaziantep 1  
Haftanın Maçları
10. Hafta
 Beşiktaş Kocaeli Cuma 20:00  
 Ankaragücü Bursa Cumartesi 15:00  
 Trabzon Hacettepe Cumartesi 19:00  
 Antalya Sivas Pazar 14:00  
 Gaziantep İ.B.B. Spor Pazar 14:00  
 Ankaraspor Eskişehir Pazar 14:00  
 Denizli Kayseri Pazar 14:00  
 Konya G.Birliği Pazar 14:00  
 Fenerbahçe Galatasaray Pazar 19:00