kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMiSYONUNDA RTÜK BÜTÇESİNİN GÖRÜŞÜLMESİ SIRASINDA BAŞKAN ZAHİD AKMAN'IN SUNUMUNU DİNLEMEK İSTEMEYEN CHP MİLLETVEKİLLERİNİN SALONU TERK ETMESİ TARTIŞMA YARATTI. TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKAN VEKİLİ AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ ALTAN KARAPAŞAOGLU, SALONU TERK EDEN CHP MİLLETVEKİLLERİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ. (AA)

Meclis'te yumruklar konuştu- VİDEO

Giriş Saati : 04.11.2008 11:39
Güncelleme : 04.11.2008 19:42
Yeni Haber
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu RTÜK'ün bütçesini görüşürken yaşanan gerginlik kavgaya döndü. RTÜK Başkanı Zahit Akman'ın Komisyon salonundan çıkarılmasını isteyen muhalefet milletvekilleri ile Ak Partililer arasında başlayan sözlü tartışma yumruklu kavgaya döndü.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda RTÜK Başkanı Zahid Akman gerginliği iktidar ve muhalefet partilerine mensup komisyon üyelerinin yumruklarının konuştuğu bir arenaya dönüştü. Görüşmelere bu gerginlik sonucu ara verildi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda bütçe görüşmeleri sürerken, RTÜK Başkanı Zahit Akman'ın RTÜK bütçesinin sunumunu yapmak üzere söz almasına CHP'liler karşı çıkınca başlayan gerginlik önce sözlü tartışmaya ardından yumruklu kavgaya dönüştü. CHP'lilerin sözlü sataşmalarına sinirlenen AKP Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, oturduğu yerden fırlayarak CHP'li Gürol Ergin'in üzerine yürüdüğü görüldü. Bunun üzerine AKP'liler önce Zahid Akman'ı ardından Altan Karapaşaoğlu'nu toplantı salonundan çıkararak ayrı odalara götürdüler.



Akman RTÜK bütçesinin sunumunu yapmak üzere söz aldığı sırada, CHP'li Gürol Ergin ayağa kalkarak, Deniz Feneri ile ilgili yargılanan birisinin parlamentoda konuşmasını etik bulmuyoruz. Hükümeti sorumluluğa çağırıyoruz. Komisyonu terk ediyoruz' sözleri üzerine, komisyondaki tüm muhalefet partileri ayağa kalkarak komisyonu terk etmek üzereyken, Komisyon Başkan Açba tarafından uyarıldılar. Ancak, AKP'li ve muhalefet partili üyeler arasında karşılıklı sözlü atışmalar yaşandı. Bu arada küfürler ve hakaretler havada uçuşurken, AKP Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, oturduğu yerden kalkarak CHP'li Gürol Ergin'in üzerine yürüdü. Çıkan arbedede muhalefet ve iktidar partisi milletvekilleri de birbirlerine karşılıklı küfür ve hakarette bulundular. Bu tartışmalar devam ederken, bazı AKP'li milletvekilleri Zahid Akman'ı apar topar salondan çıkararak bir odaya geçirdiler ve kapının önünde beklemeye başladılar. Öte yandan, Gürol Ergin'e saldıran Altan Karapaşaoğlu'na da bazı CHP'liler müdahale etti. Karapaşaoğlu'nu da AKP'li milletvekili arkadaşları kollarından tutarak, başka bir odaya götürdüler.

Komisyon toplantısına bu gerginlik sonucu ara verildi.