kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Duruşma Perşembe gününe ertelendi

Giriş Saati : 04.11.2008 10:15
Güncelleme : 04.11.2008 18:38
Yeni Haber
''Ergenekon'' davasının duruşması, 6 Kasım Perşembe gününe ertelendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki duruşma salonunda görülen davanın bugünkü duruşması sona erdi.

Mahkeme, duruşmayı 6 Kasım Perşembe günü saat 09.30'a erteledi.

ERGENEKON'DA 8'İNCİ DURUŞMA


''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasında da okunmasına devam edilen iddianamenin 1344'üncü sayfasına gelindi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın bugünkü duruşmasının öğleden sonraki oturumunda, Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ile Nihat Taşkın tarafından dönüşümlü olarak okunan iddianamede 1344'üncü sayfaya ulaşıldı.

Sanıkların hukuki durumlarının anlatıldığı bölümlerin okunmasına, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu ile ilgili bölümden devam edilecek.Mahkeme heyeti, iddianamenin okunmasına ara verilmesinden sonra bazı sanık ve avukatlarının beyan ve taleplerini dinledi. Ardından Cumhuriyet Savcıları, taleplere ilişkin görüşlerini bildirdi.Mahkeme heyeti, beyan ve talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.



*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Duruşmada, sanık ve katılanların tespitinin ardından Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından iddianamenin 584'üncü sayfasından itibaren okunmasına devam edildi.

İddianamenin bugün okunan bölümünde, sanıkların hukuki durumu ele alınıyor.

HAFTA İÇİ DURUŞMA, HAFTA SONU SPOR YAPILACAK

Bu arada Asrın davası olarak tanımlanan Egenekon davası, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde ki duruşma Salonu'na sığmayınca, Adalet Bakanlığı kolları sıvadı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, 46'sı tutuklu 86 sanıklı davanın adil yargılanma koşullarını oluşturmak için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne yeni bir duruşma salonu yapılması için çalışma başlatılması talimatını verdiği öğrenildi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde, lojmanların yanına hem spor salonu hem de duruşma salonu olarak kullanılacak bina yapmak için harekete geçti.

Yaklaşık 10 bin mahkum kapasiteli Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde inşa edilmesi düşünülen spor salonunda hem duruşma yapma, hem de spor yapma imkanı sunulacak.

Bakanlık yetkilileri, Ergenekon davasının ardından İstanbul da büyük bir duruşma salonu olan yer sıkıntısının ortaya çıktığını ve bu sorunu kökten çözmek için harekete geçtiklerini açıkladılar.

Yapılacak olan spor salonundan, cezaevinde görevli olan personelin ve ailelerinin yararlanmasına da imkan tanınacağını belirten yetkililer, kısa sürede projenin hazırlanıp ihaleye çıkılacağını kaydettiler.

(AJANSLAR)