kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İhale şartnamesi gereği rekreasyon alanlarının 36 ayda tamamlanması öngörülüyor. Proje ile toplam 1,4 milyon metrekarelik arazinin 1 milyon 241 bin metrekarelik bölümüne doğa ve eğlence parkı yapılması planlanıyor.

"Boğaz'daki gibi İstanbul'a güzel bir eser kazandıracağız"

Dilek TAŞ - EKONOMİ
03.11.2008
TOKİ'nin temalı park ihalesine en yüksek teklifi veren Toprak "Boğaz'da yaptığımız gibi güzel bir eser kazandıracağız" dedi..
TOKİ tarafından İstanbul Halkalı'da yapılacak Uluslararası Doğa ve Eğlence Parkı için dün yapılan ikinci ihalede 585 milyon YTL ile en yüksek teklifi veren Astay Gayrimenkul sahibi Mesut Toprak, Türkiye'de olmayan bir temalı park konseptini İstanbul'a kazandıracaklarını açıkladı. İçerisinde oteller, alışveriş merkezi, konut, eğlence parkları ve tarihi dokunun da yansıtılacağı bir proje yapacaklarını söyleyen Toprak, "Türkiye'de olmayan çok güzel bir konsepti ülkemizle tanıştıracağız" diye konuştu. Toprak, ihale aşaması tamamlanmadan projenin detayları hakkında bilgi vermezken İstanbul'un gurura sahipleneceği bir eser olacak. Boğaz'da (Four Seasons Bosphoru) nasıl güzle bir şey yaptıysak burda da çok güzel bir eser ortaya çıkaracağız" diye konuştu. Toprak yabancı bir ortaklık olup olmayacağı konusunda ise 'olabilir neden olmasın' diye yanıt verdi. Projenin tamamıyla özkaynaklarla yapılmasının mümkün olmadığını belirten Toprak, uluslararası modelleri incelediklerini ve bunlardan birini
kendilerine örnek alıcaklarını söyledi. ABD, Avrupa gibi dünyanın çeşitli yerlerinde temalı park projelerinin olduğunu hatırlatan Toprak, 'Hollanda bu işin Mekke'si' diye konuştu.

36 AYDA TAMAMLANACAK
Teklife göre firma projeden 585 milyon YTL gelir bekliyor. Sağlanan gelirin bu tutarın üzerine çıkması durumunda TOKİ'ye yüzde 1 gelir payı verilecek. Konut İdaresi'ne verilecek katkı payı ise 84 milyon 798 bin 750 YTL olacak.