kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

27.10.2008
ABD'de bölgesel bankalar sıraya girdi
ABD Hazinesi'nin 250 milyar dolarlık sermaye yardımından yararlanacak ikinci grup bankalar için yaptığı çağrı sonuç vermeye başladı. KeyCorp 2.5 milyar dolar, Fifth Third Bancorp ise 3.4 milyar dolar alacağını açıkladı. Comerca, Sun Trust Bank, State Street ve Loews de Hazine ile yardım konusunda anlaştığını duyurdu.

Yen G-7 ülkelerini endişelendiriyor
ABD, Japonya, Almanya, İngiltere, Fransa , İtalya ve Kanada'yı temsil eden G-7 Grubu, Japon yeninin son günlerdeki hızlı yükselişinin ekonomik istikrarı tehdit ettiğini savundu. G-7 grubundan yapılan ortak açıklamada, "Son günlerde yenin aşırı oynaklığı ve bunun ekonomik ve mali istikrara olası etkileri bizi endişelendiriyor'' denildi. Bu açıklama, 7 ülkenin merkez bankalarının yenin değerini düşürmek için eşgüdümlü bir müdahaleye girişebilecekleri şeklinde yorumlandı. Yen kısa bir süre için hafif bir değer kaybı yaşadıysa da yine cuma günkü kapanışta aldığı son 13 yılın en yüksek değerine tırmandı.

Trichet: Kasımda faiz indirebiliriz
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean- Claude Trichet, bankanın 6 Kasım'daki toplantısında faiz indirimi kararı alınmasının mümkün olduğunu söyledi. Madrid'de bir konferansta konuşan Trichet, bütün kararlarının temelinde fiyat istikrarının olduğunu hatırlattı. Trichet, enflasyonun bir süre fiyat istikrarı seviyesinin üzerinde kalabileceğini ve enflasyonun 2009'da ılımlı hale geleceğini belirtti.

Bira şirketi borsaya girmesin
Tayland'da ülkenin en büyük bira şirketi Thai Beverage'in hisselerinin borsada işlem görmesini istemeyen protestocular gösteri yaptı. Hisselerin borsada işlem görmesinin içki tüketimini özendireceğini savunan yüzlerce kişi Bangkok'taki borsa binasının önünde durumu protesto etti. Şirket yılsonuna kadar borsaya kote olmayı planlıyor.

Toyota'nın satışları ilk kez geriledi
Japonya'nın en büyük otomobil üreticisi Toyota'nın satışları, ABD piyasasındaki talep daralması nedeniyle son 7 yıldır ilk kez düştü.Toyota Motor Corp'dan yapılan açıklamada, eylülde satışların yüzde 32 gerilediği, temmuz-eylül dönemini kapsayan çeyrekte, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4'lük düşüşle, dünya genelinde 2.24 milyon araç satıldığı bildirildi.
Haberin fotoğrafları