kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Mutlu bir evlilik' nasıl olmalı?

SİNAN AKYÜZ
Giriş Saati : 28.10.2008 09:41
Güncelleme : 28.10.2008 22:35
Yeni Haber
Evliliğin durağan yapısını kırıp mutlu bir beraberlik sürdürmek istiyorsanız, flört döneminizdeki gibi hareket etmeniz gerekiyor. Ayrıca kendinizi ve eşinizi her gün yeniden keşfetmelisiniz. 'Seven' taraf olduğunuz gibi 'sevilen' taraf da olmalısınız.

Yaklaşık 1 ay sonra evleniyorum. Evleneceğim insanla da arkadaşlarımın ısrarları üzerine utana sıkıla tanıştım. Kişilik olarak son derece içine kapanık bir erkeğim. Bu kapanıklığımı bir türlü aşamıyorum. Mutlu bir evliliği sürdürmenin nasıl olacağını da bilmiyorum. (Kahraman S.)

İsterseniz gelin öncelikle Pearl Buck'ın şu sözüne kulak verelim: "Bir evliliği mutlu bir evlilik yapan nedir? Bu, bütün kadın ve erkeklerin birbirlerine sordukları bir sorudur... Bence cevap, evli olan iki bireyin birbirlerinin en derin kişisel özlemlerini keşfederek, bunları doyurmalarında saklıdır." Bana göre de Pearl Buck bu düşüncesinde yerden göğe kadar haklıdır. Çiftler mutlu bir evliliğin temelini atıp o evliliğin yüksek katlarını çıkmak istiyorlarsa, şimdi yazacaklarımı dikkatlice okusunlar...

BÜTÜNLEŞMEK ŞART!

Şu gerçeği unutmayın ki, evli çiftlerin ilişkisi flört eden bekar çiftlerin ilişkisine asla benzemez. İki ilişkinin dinamikleri tamamen birbirinden farklıdır. Evli çiftlerin ilişkisi zamanla durağan bir yapı sergilerken, flört eden çiftlerin ilişkisi her zaman dinamik bir yapı arz eder. Bu yüzden de evliliğin durağan yapısını kırıp mutlu bir evlilik sürdürmek istiyorsanız, flört döneminizdeki gibi hareket etmeniz gerekiyor. Yani eşinizle bütünleşip birbirinizin üzerine eğilmeniz lazım. Ayrıca evlilik hayatı kim olduğunuzu keşfetmenizi ve kendinizi tanımanızı engellerse bu durum sizi mutlu bir evlilikten alıkoyar. Bunun için de hem kendinizi, hem de eşinizi her gün yeniden keşfedin. Eşinizi seven taraf olduğunuz gibi eşiniz tarafından da sevilen olun.

* YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...