kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Araç yakanlar DTP'lilerden para almış

Giriş Saati : 28.10.2008 14:15
Güncelleme : 28.10.2008 15:02
Yeni Haber
İstanbul'daki araç yakma, kundaklama ve izinsiz gösterilere ilişkin gözaltına alınan 72 kişiden 29'u tutuklandı. 89 adet molotof kokteylinin ele geçirildiği operasyonlarda zanlılardan 19'unun 18 yaşın altında olduğu belirtildi. Operasyonların en dikkat çeken yanı; zanlıların emniyetteki ifadelerinde verdiği bilgiler oldu. Zanlıların ifadesi doğrultusunda DTP'nin İstanbul'un ilçelerinden birinin başkan yardımcısı ve iki gençlik kolları üyesi de gözaltına alındı. Zanlıların, DTP'li bazı yöneticilerden eylemler için para aldıklarını söylediği öğrenildi.

İstanbul'da özellikle araç sahiplerinin korkulu rüyası olan araç ve iş yeri kundaklamalarına karşı 9 -26 Ekim 2008 tarihleri arasında yapılan operasyonlarla ilgili basın açıklaması yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen açıklamaya Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ınn yanı sıra ilgili müdürler katıldı. Cerrah, gözaltına alınan 72 kişiden 19'unun yaşlarının 16 ile 18 arasında değiştiğini ve zanlıların suçüstü yakalandıklarını belirtti. Gözaltına alınan 72 kişiden 29'unun ifadelerinin ardından tutuklandıklarını anlatan Cerrah, gözaltında bulunan 3 kişinin eylemlerde yönlendirici ve azmettirici konumda bulunduklarını ifade etti.

Operasyonlarda 89 adet molotof kokteyli ile birlikte 2 adet tabanca ve bu silahlara ait mermiler ele geçirildi. Ele geçen malzemeler arasında bulunan kar maskeleri, ameliyat eldivenleri ve molotofların daha etkili olması için hazırlanmış özel malzemeler dikkat çekti.

DTPLİ İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA

Operasyonlarda yakalanarak emniyette sorgulanan zanlıların verdiği bilgilerden yola çıkan polis, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) İstanbul'daki bir ilçenin başkan yardımcısını gözaltına aldı. Aynı ifadeler doğrultusunda partinin 2 gençlik kolları üyesinin de yakalandığı öğrenildi. Zanlıların verdikleri ifadelerde 100 YTL karşılığı molotof kokteyli attıklarını söyledikleri ortaya çıktı. Parayı DTP'lilerden aldıklarını söyleyen zanlıların bu kişilerin kendilerini yönlendirdiklerini söyledikleri öğrenildi.

CERRAH: "HADLERİNİ BİLSİNLER, YOKSA BİZ HADLERİNİ BİLDİRİRİZ"

Operasyonlar ile ilgili bilgi veren Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, zanlıların çeşitli ilçelerde araç yakarken, molotof atarken suçüstü yakalandıklarını belirtti. Terörle Mücadele Şubesi ile İstihbarat ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinin ortak çalışmasıyla yapılan çalışmaların başarılı sonuçlarını aldıklarını belirtti. Cerrah, gözaltında bulunan DTP'lilerle ile ilgili olarak, "Bu üçünün önümüzdeki günlerde adliyeye çıkarıldıktan sonra basın açıklamaları yapılacaktır. Bunların durumları molotof kokteyli atılması eylemlerindeki üstlenmiş oldukları rollerde bölücü terör örgütüne ne şekilde yardımcı oldukları da ortaya çıkarılmıştır." dedi.

Celalettin Cerrah, İstanbul polisinin toplumsal barışı hedef alan saldırılara karşı girişimlerin boşa çıkartılmasında kararlılığa sahip olduğunu dile getirdi. Cerrah, "İstanbul halkı bize güvensin. Terör eylemlerini kanunlar çerçevesinde İstanbul polisi, İstanbul halkının huzur ve güvenliğini bozacak olanlara, mücadelesi sayesinde müsaade etmeyecektir. Bu işler güvenlik güçlerinin işidir. Bu işleri bize bıraksınlar, bize güvenmeye devam etsin İstanbul halkı. Bu işlere karışan, eylem yapmaya çalışanları en kısa sürede yakalar adalete teslim ederiz. Biz İstanbul'da görev yapmaktan, İstanbul halkına hizmet etmekten şeref duyuyoruz. Bölücü terör örgütleri şunu bilmelidir ki; karşılarında İstanbul polisinin, Türk polisinin kararlı duruşu vardır. Halkımıza zarar vermeye kalktıklarında göğsümüzü siper ederek canla başla mücadelemizi sürdürerek İstanbul halkına zarar vermelerine müsaade etmeyiz." diye konuştu. Cerrah, bütün unsurlarla bu mücadelenin süreceğini söyledi.

Konuşmasının sonunda Cerrah, "Polis olarak can vermemiz gerekiyorsa, bayrak için can vermemiz gerekiyorsa önceden de yaşadığımız gibi canımızı da veririz. Terör örgütleri hadlerini bilsinler. Yoksa bugüne kadar olduğu gibi hadlerini bildirmeye devam ederiz." ifadelerini kullandı.

CİHAN