kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İlk oturumuna, izdihamın damgasını vurduğu Ergenekon davasının üçüncü duruşması dün sakin geçti. Cezaevi dışında destekçiler ile seyyar satıcılara rastlanmazken duruşma salonunda da düzen hâkim oldu.

Bir ay okuma faaliyeti

Veli SARIBOĞA - Hasan ERŞAN - Erhan DOĞAN
27.10.2008
Toplam 2 bin 445 sayfalık iddianamenin tümü okunacak. İlk gün, 30 sayfası atlanarak 73 sayfa bitirildi. Her gün gerçekleştirilecek duruşmalarla okuma yaklaşık 23 işgünü sürecek..
Ergenekon Davası'nın üçüncü duruşmasında 2 bin 445 sayfalık iddianamenin tamamının sanıkların yüzüne karşı okunması kararı çıktı. Saatte 15 sayfa okunabilen iddianemenin tamamının okunması yaklaşık bir ayı bulacak. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde dün, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen, 46'sı tutuklu 86 sanıklı "Ergenekon'' davasının üçüncü duruşması vardı. Duruşmanın sabah oturumunda tutuksuz sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Öğleden sonraki oturumda ise bazı sanık avukatları iddianemenin yasal olarak okunması gerektiğini belirtirken, özellikle tutuklu sanıklar bir an önce yargılanmak istedi.

ÜÇ SAATTE 73 SAYFA
Doğu Perinçek'in avukatı Uğur Alacakaptan iddianamenin okunup okunmaması konusunda mahkemenin bir karar alamayacağını, aksi takdirde dosyanın Yargıtay tarafından bozulacağını önü sürdü. Tartışmaların ardından mahkeme heyeti Ergenekon soruşturmasının 16 ayda tamamlanan 2 bin 445 sayfalık iddianemesinin okunmasını kararlaştırdı. Bunun üzerine okunması yaklaşık bir ay sürmesi beklenen iddianameye geçildi. İki cumhuriyet savcısı iddianameyi dönüşümlü olarak saat 14.10 itibariyle okumaya başladı. Okumada, iki saat dolduğunda 60. sayfaya gelinmişti. Duruşma sona erdiğinde ise, sanık isimlerinin yer aldığı bölüm atlanmak suretiyle üç saate 73 sayfa okunmuştu. Bu durumda günde 7 saatten 105 sayfası okunabilecek olan iddianemenin tamamının hafta sonu ve resmi tatillerle birlikte en az bir ayda bitirilmesi bekleniyor.