kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
A.Gücü Başkanı Cemal Aydın’ın kendisi gibi müteahhitlik yapan oğlu Cem Aydın, yol ihalelerinde usulsüzlük ve yolsuzluk yaptığı iddiasıyla bürokratlarla birlikte gözaltına alındı.

Ankaragücü Başkanı'nın oğlu 'şarampol'e düştü

Kadir ERCAN / ANKARA
27.10.2008
Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın'ın oğlu Cem Aydın, Karayolları Genel Müdürlüğü 4. Bölge ekseninde başlatılan 'Şarampol' operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Karayolları 4. Bölge'deki 20 ihalede usulsüzlük, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine yaklaşık 6 ay önce 'Şarampol' adı verilen soruşturma başlattı. Polis ekipleri ihalelerdeki usulsüzlükleri gizli kameralarla kaydetti. 4. Bölge'deki yol ihalelerini alan şirketler ile bürokratlar arasındaki para ve hediye alışverişleri takip edildi. Zanlıların telefon konuşmaları ile her türlü iletişimleri tutanak haline getirildi. Dün sabah operasyon için düğmeye basıldı.

40 KİŞİ SORGULANIYOR
40 zanlı polisin eşzamanlı operasyonuyla evlerinden sabaha karşı gözaltına alındı. Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar sorgulanmak üzere nezarete konuldu. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü'nde görevli bölge müdür yardımcısı Adem G. mühendisler Birol D., Kurtuluş Ş., Mehmet D., Cem B. ve Galip T.'nin sorgulandığı bildirildi. Ünlü müteahhitlik şirketlerinin sahiplerinin de bulunduğu 33 kişi nezarette tutuluyor. Savcılık polise 2 gün süre verdi.