kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
2008 yatırım tutarı 250 milyon doları bulan Koçtaş, Konya'da 20'nci mağazasını açtı. Mağazaya 8 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Ömer Bozer

Kriz Koçtaş'a uğramadı 2010 için 1 milyar $ ciro hedefi koydu

EKONOMİ
21.10.2008
Ömer Bozer, "Satışlarda yüzde 40 artış bekliyoruz hedef 2010'da 1 milyar dolar ciroya ulaşmak" dedi..
Koç Holding Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, Türkiye'de herhangi bir krizin söz konusu olmadığını belirterek, "2010'da Koçtaş olarak 1 milyar dolarlık rakama ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Konya'nın ilk Koçtaş mağazasının açılışında konuşan Bozer, piyasalarda salt global arenada yaşanan krize bağlı bir düşüş olmadığını söyledi. Bozer, Türkiye'de zaten geçen yılın 12. ayından başlayan bir yavaşlama olduğunu ve tüketici talebinde bir daralma yaşandığını belirterek şunları söyledi:

İHRACATÇIYA YARADI
"Bu düşüşü baz alarak bir değerlendirme yapmak yanlış olur. Yılsonuna kadar kayda değer bir düşme beklemiyoruz. Bayram beklentimizden daha iyi geçti. Yılbaşından bu yana mağazalarımızda yüzde 20 büyüme kaydettik. Yılsonuna kadar satışlarda yüzde 40 artış bekliyoruz." Her kötü şeyin iyi şeyleri de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Bozer, petrol fiyatlarının düşmesiyle birlikte hükümet bütçesinde ciddi bir rahatlama olduğunu belirterek, "Orta ve uzun vadeli faizler son 10 yılın en düşük seviyesinde. Para bolluğu var. Kurlardaki yükseliş ihracata dayalı sektörlere olumlu yansıyacak" dedi. Reel sektörde musluklar akmadığında ve tüketici taleplerinde düşüş yaşandığında bir krizin söz konusu olabileceğini söyleyen Bozer, "Problem uluslararası sendikasyon kredilerinin yenilenmesinde ortaya çıkabilir. Bunlar için kolaylıklar sağlanmalı" dedi. Bozer yılbaşında yapılan kredi kartı düzenlemelerinin pozitif sonuçları olduğunu da dile getirdi.
Haberin fotoğrafları