kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Binali Yıldırım

Kriz ortamında örtülü servet değişimi yaşanıyor

Okan MÜDERRİSOĞLU TRABLUS
21.10.2008
Ulaştırma Bakanı Yıldırım dünyanın servetinin iyi yönetilemediğini Türkiye'nin gereksiz tartışmalarla zaman yitirdiğini dile getirdi..
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, krizin dünyada etkilemeyeceği ülke olmadığını belirterek "Gelişmekte olan ülkelere akıl verenler perişan vaziyette, tuş oldu" dedi. 160 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapmaya hazırlanan Libya'ya Türk müteahhitlik firmaları ile çıkarma yapan Yıldırım, küresel krizin Türkiye ekonomisine yansımasına ilişkin şu yorumları yaptı:

* GEREKSİZ TARTIŞIYORUZ: Bu krizde kimi gözyaşı döküyor kimi 'buradan bize ne iş düşer?' diye bakıyor. Kimisi de bizim gibi gereksiz tartışmalarla vakit geçiriyor. 'Kriz bizi etkiler mi?' Bu krizin dünyada etkilemeyeceği ülke yok. Dünyanın serveti iyi yönetilemedi. Şu anda küresel düzeyde örtülü servet değişimi yaşanıyor. Sanal ticarete dayalı ekonominin yürümediği görüldü. Bunu yapanlar da gelişmekte olan ülkelere akıl verenler. 'Böyle yaparsanız, ekonominiz perişan olur' diyenler, perişan vaziyette, tuş oldular. Geçmişte yaşanan krizlerde 'IMF, IMF' diyenler, şimdi "IM- Öf' diyorlar.

* TEDBİR ALIYORUZ: Ekonomi yönetimimiz, bazılarının söylediği gibi 'Bir şey yapmıyor' değil. 2000- 2001 tecrübesi dolayısıyla bankacılık sistemimiz sağlam. Ama dünyada nakit darlığı söz konusu. Özel sektörün taahhütleri var. Kredi veren ancak krizden etkilenen kurumlarda sorun yaşanabilir. Buradan kaynaklanacak nakit darlığı, üretimde durgunluğa, istihdamda olumsuzluğa yol açabilir. İşten çıkarma riskine karşı tedbir almalıyız. Tedbir alırken ne erken karar almak ne de geç kalmak gerek.