kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

EPDK fiyatta şeffaflık istedi petrol şirketleri ayaklandı

EVRİM ERGİN
21.10.2008
Akaryakıt fiyatlarının daha şeffaf olması için EPDK'nın hazırladığı yönetmeliğe şirketlerden itiraz geldi. Şirketler, bazı maddelerin fiyatlara müdahale anlamı taşıdığını iddia ediyor..
Petrol fiyatlarındaki iniş ve çıkışların pompa fiyatlarına yansıması ile ilgili olarak yeni bir yönetmelik hazırlayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) akaryakıt dağıtım şirketlerinin tepkisini çekti. Yönetmelikle dağıtım şirketlerinden ve rafinerilerden fiyatların nasıl oluştuğunu şeffaf biçimde açıklamaları istendi. Böylece kamuoyunda fiyatla ilgili endişeleri gidermek isteyen EPDK, akaryakıt dağıtım şirketlerinin itirazıyla karşılaştı. Edinilen bilgilere göre şirketler bu yönetmeliğine karşı dava açmaya hazırlanıyorlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu tür bir düzenlemenin olmadığını iddia eden şirketler, fiyatların serbest olarak belirlendiğini dile getiriyor.

FİRMALAR TAVIR GELİŞTİRECEK
EPDK'nın düzenlediği yönetmelikte fiyatlara müdahale sayılabilecek bazı düzenlemelerin yer aldığını iddia eden sektör temsilcileri, bu konuyu yargıya taşıyacaklar. Geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurumu'nun başvurusu sonrasında da EPDK fiyatlandırmanın daha şeffaf olması için bir yönetmelik hazırlayarak internet sitesinde yayınlamıştı. Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Genel Sekreteri Erol Metin, kendilerinin dernek olarak bu konuda bir çalışma içinde olmadıklarını, akaryakıt dağıtım şirketlerinin teker teker bu konuda tavır geliştireceklerini dile getirdi.