kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eski Cumhuriyet Savcısı gözaltına alındı

Giriş Saati : 21.10.2008 10:27
Güncelleme : 21.10.2008 20:34
Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında evinde arama yapılan eski Cumhuriyet Savcısı Ertaç G. gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ertaç G'nin Şişli Nişantaşı'da yer alan ve büro alarak da kullandığı belirtilen evinde sabah saat 08.30 sıralarında başlatılan arama ve incelemeler, saat 13.30'da sona erdi. Aynı zamanda avukatlık da yapan Ertaç G, daha sonra saat 14.15'te polislerce gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Ertaç G. evden çıkartılırken çevik kuvvet ekipleri de evinin çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

Cumhuriyet savcısının da hazır bulunduğu aramalar sonrası evdeki bazı evraka el konuldu. Ekiplerce evdeki bilgisayarda da inceleme yapılarak bilgiler kopyalandı.

Ertaç G'nin şubeye götürülmesi sonrası, İstanbul Barosu tarafından aramada hazır bulunması için görevlendirilen Avukat Hakları Merkezi yöneticisi avukat Ömer Kavili, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Kavili, Ertaç G'nin avukat olması dolayısıyla kendisinin baroca görevlendirildiğini anlatarak, Ertaç G'nin ''terör örgütü üyesi olmak''la suçlandığını ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı ve baroca görevlendirilen bir avukatın, avukatlık hukuku açısından arama kararına uygun olan aramaya katılmasının yasal zorunluluk olduğunu belirten Kavili, soruşturmadaki ''gizlilik kararı'' nedeniyle daha fazla bilgi veremeyeceğini söyledi.

AA