kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD'ye 850 milyar $ yetmedi Bernanke yeni paket istedi

20.10.2008
ABD pakete doymuyor. Önce 700 milyar dolarlık paket açıkladı, yetmedi, 150 milyar dolarla 'tat'landırdı. Dün Fed Başkanı Bernanke, Kongre'den yenisini istedi. Beyaz Saray destek verdi..
Küresel krize karşı alınan 700 milyar dolarlık kurtarma paketini 150 milyar dolarla tatlandırarak 850 milyar dolara yükselten ABD'de yeni bir pakete daha ihtiyaç olup olmadığı tartışılıyor. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, kongrenin, yeni bir ekonomik teşvik paketini ele almasının uygun olacağını söyledi. Bernanke, kredi piyasalarında cesaret verici sinyaller olduğunu ancak bunların tam etkilerini değerlendirmek için henüz çok erken olduğunu kaydetti.

BÜYÜME DEVAM EDECEK
ABD Temsilciler Meclisi Bütçe Komisyonunda konuşan Bernanke, ekonomideki büyümenin, bir süre daha, en azından birkaç çeyrek devam edeceğinin tahmin edildiğini, bu nedenle yeni bir ekonomik teşvik paketinin hem ekonomiyi canlandırma hem de bütçe açığını azaltma açısından zamanında ve hedefe yönelik olacağını kaydetti. Bernanke, yeni bir paketin tüketicilerin, ev satın almak isteyenlerin ve ticaretle uğraşanların krediye daha kolay ulaşarak, ekonomik büyüme ile istihdamı teşvik edici olması gerektiğini vurguladı. Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino da yeni bir paket fikrine açık olduklarını söyledi.

BANKALARIN İLGİSİ YOĞUN
Bu arada ABD Hazine Bakanı Heny Paulson, 250 milyar dolarlık sermaye yardımı paketinin bankalardan yoğun ilgi gördüğünü söyledi. ABD Hazinesi tarafından yapılan yazılı açıklamada da yoğun talep olsa da, yardım paketinin miktarının artırılmayacağı kaydedildi. Bankalar bu programa 14 Kasım'a kadar katılabilecek. Öte yandan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet dün bankaları bankacılık işlerini yapmaya çağırdı. Politika yapıcıların, finansal kriz sırasında güveni yeniden inşa etmek için çalıştıklarını belirten Trichet, "Bankaların, diğer bankalara ve müşterilere yeniden borç vermeye dönmeye ihtiyaçları var'' dedi. Trichet, Fransız LCI televizyonuna yaptığı açıklamada, Avrupa ve ABD'de yöneticilerin ve merkez bankalarının, bankaları yeniden finanse etme yeteneğini limitsiz şekilde artırdığını ve ihtiyaçları olan likiditeyi sağladığını belirtti. Trichet ''Bankalar, bankacılık işlerini yapmalılar'' dedi.
Haberin fotoğrafları