kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kızıl Ordu ve Mehter Takımından muhteşem konser

Giriş Saati : 21.10.2008 11:27
Güncelleme : 21.10.2008 18:55
Yeni Haber
Kızıl Ordu Korosu ve Mehter Topluluğu'nun birlikte yer aldığı 'Dostluk Konseri'nde Kremlin Sarayı Konser Salonu'nu dolduran 5 bine yakın Rus ve Türk, unutulmaz bir gece yaşadı.

Kızıl Ordu'nun söylediği Ceddin Dede ve Genç Osman marşları ile coşan sanatseverler mehter takımının Kalinka şarkısına Rus ve Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti.

Rusya'da kutlanan Türk Kültür yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda Mehter Topluluğu ve Serkan Çağrı grubu, Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu ile birlikte düet yaptı. Korhan Abay'ın Rusça sunumu ile gerçekleşen organizasyonda dünyanın en eski askeri bandosu olan Mehter Takımı ile 1973 yılında kurulan Kızılordu Korosu ilk kez Kremlin sarayında birlikte konser verdi. 18 Ekim'de Kazan'da bir konser veren Mehter Takımı, 22 Ekim'de Krasnadar'da da bir konser verecek.

İki ülkenin milli marşlarının söylenmesi ile başlayan konserde Mehter takımı ve Kızıl Ordu Korosu Suzinak Peşrev, Nihavent Longa, Hicaz Humayun Peşrev, Estergon Kalesi, Kutlama, Ceyranım Gel Gel, Genç Osman, Yine Bir Gülnihal, Ceddin Dede ve Kalinka'yı birlikte seslendirdi. Salat-ı Ümmiye'yi okuyan mehtere Sema grubu eşlik etti. Kemençe taksimi ve Türk folklor ekibinin gösterileri de sanatseverlere ayrı duygular yaşattı.

Kızıl Ordu Korosu'nun seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar arasında Solovı Rassii, Balada o Saldate ve Katyuşa yer aldı. Kızılordu Kafkas Oyunları ekibinin sunduğu gösteriler de seyircileri etkiledi. İki ordu korolarının birlikte seslendirdikleri 'Ceddin Dede' ile program sona ererken tüm sanatseverler organizasyonu dakikalarca ayakta alkışladı.