kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
HERKESTEN ÖZÜR DİLEDİ IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, memuruyla girdiği gönül ilişkisinden dolayı eşi dahil herkesten özür diledi. Strauss-Kahn, görevini kesinlikle kötüye kullanmadığını ifade etti.

'Bir gecelik ilişki geride kalmıştır'

21.10.2008
Macar bir kadınla ilişkisi ortaya çıkan IMF Başkanı Strauss-Kahn'a gazeteci eşi Sinclair'den destek: Bunlar her çiftin başına gelebilir..
IMF Başkanı Dominique Strauss- Kahn'ın ilişki yaşadığı Macar asıllı memur Piroska Nagy'e avantaj sağlamış olabileceği yönündeki iddia hakkında açılan soruşturmanın ay sonunda tamamlanması bekleniyor. Soruşturmada ayrıca IMF Başkanı'nın, Macar kadını işten ayrılmaya zorlayıp zorlamadığına da bakılacak. Olayın ortaya çıkmasının ardından Strauss-Kahn, "Özel hayatımda küçük bir kaza yaşadım. Ancak hiçbir şekilde bu ilişki nedeniyle gücümü ve yetkimi kötüye kullanmadım" ifadesini kullandı. Strauss-Kahn eşi dahil herkesten özür diledi. Eski ünlü televizyon starı, ünlü gazeteci eşi Anne Sinclair ise, New York'tan Amerikan siyasi hayatına ilişkin notlar aktardığı kendi özel internet sayfasında şunları yazdı:

'SONUCU BEKLİYORUZ'
"IMF'de bir soruşturma yapılıyor. Sükûnetle sonucu bekliyoruz. Gerisi özel hayatımızı ilgilendirir. Ancak, böyle şeylerin her çiftin başına gelebileceğini herkes bilir. Benim açımdan bu bir gecelik macera geride kalmıştır. Biz birbirimizi ilk günkü gibi seviyoruz. Bu konuda başka bir şey söylemeyeceğim." Almanların bir zamanlar "Fransa'nın en parlak zekâlı siyasetçisi" olarak tanımladığı eski başarılı sosyalist Maliye ve Sanayi Bakanı 59 yaşındaki Dominique Strauss-Kahn'ın, IMF'nin Afrika departmanında çalışan üst düzey Macar asıllı evli memur Piroska Nagy'le ilişkisi olduğu ortaya çıkmıştı. Öte yandan Nagy'nin avukatı, müvekkilinin IMF'den ayrılmak için hiçbir baskıya maruz kalmadığını, diğer çalışma arkadaşlarının da benzer miktarda bir tazminatla ayrıldığını söyledi.
Haberin fotoğrafları