kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbakan Erdoğan Dicle Üniversitesi Yanık Hastanesi’ni açtı.

'Terör örgütü tehditle kepenk kapattırıyor'

BÜLENT AYDEMİR - ANKARA
21.10.2008
Terör örgütünün zoruyla kepenk kapatıldığını söyleyen Erdoğan, yollara dökülen çöplere tepki gösterip belediyeye çattı: "Halkım bunlara gereken dersi vermeli"..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Terör örgütü tehditle kepenk kapattırıyor'
Başbakan Tayyip Erdoğan, Diyarbakır ziyaretinde, esnafın terör örgütünün tehdidiyle kepenk kapatmak zorunda kalmasına tepki gösterdi. Başbakan, "Terör örgütü gerginlik üretmeye, toplumda yılgınlık oluşturmaya çalışıyor. Dükkânlar kapatılmışsa, kepenkler indirilmişse bu tehditle olmuş" dedi. Erdoğan, DTP'li belediyelerin makam aracının geçtiği güzergâhta çöpleri toplamaması ve çöp konteynırlarının bazı kişiler tarafından yola devrilmesine de tepki göstererek, "Halkım bunlara gereken dersi vermeli" dedi. Erdoğan, Dicle Üniversitesi Öğretim Yılı açılışında öğrencilere şu mesajları verdi:

ÇARE DEMOKRASİ
*
Halkımız terör şartlarından, kandan ve gözyaşından bıkmıştır. Terörle mücadelenin sadece askeri önlemlerden geçmediğini, meselenin ekonomik, kültürel, sosyal yönleri olduğunu biliyoruz.

* Gelirken yolların halini gördüm. Diyarbakır'ı yönetenlerin çöp arabası, temizlik işçisi yok mu? İşte halkım gereken dersi vermeli.

* Demokratikleşme, insan hakları bakımından Türkiye'de yeni bir dönemin adımını attık. Ocak ayından itibaren TRT Kürtçe yayına da başlıyor. İlk etapta 12 saat planladığımız bu yayınları kısa dönemde artırmak söz konusu olacak. AB sürecimiz devam edecek. Terör örgütünün tahriklerine rağmen, demokrasi ve insan haklarından taviz vermeyeceğiz. Erdoğan Diyarbakır'dan ayrılmadan önce Valilik'te 21 sivil toplum kuruluşunun temsilcileriyle toplantı yaptı. Toplantıda sivil toplum örgütü temsilcileri bölgeye yönelik ekonomik ve siyasal açılımların devam etmesini istedi. Erdoğan da "Ekonomik ve siyasi adımları atmayı biz de istiyoruz. Ancak bölgede zorlu şartlar oluştu"dedi.
Haberin fotoğrafları