kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Diyarbakır'ın en büyük işvereni Turkcell olacak

TİMUR SIRT
21.10.2008
Diyarbakır'da açılışını yaptığı çağrı merkezi yatırımıyla yaklaşık bin kişiye iş olanağı sunacak Turkcell, Erzurum'dan sonra Diyarbakır'ın da en büyük işvereni olacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Diyarbakır'ın en büyük işvereni Turkcell olacak
Daşbakan Tayyip Erdoğan ve 6 Bakan'ın katılımıyla açılan Turkcell Diyarbakır çağrı merkezi 2009 yılı sonuna kadar bin kişiye istihdam sağlayacak. 12.3 milyon dolara kurulan Çağrı Merkezi'nde yıl sonuna kadar 400 kişi istihdam edilecek. 2009 yılı sonuna kadar bin kişinin çalışması planlanan çağrı merkezi, Turkcell'i telefonla arayan müşterilerin yüzde 13'üne yanıt verecek. 2009 yılı sonunda ise Diyarbakır'dan Turkcell çağrılarının yüzde 37'si yanıtlanacak.

YILDIRIM'IN ÖNERİSİ
Turkcell girişimi olan Global Bilgi, çağrı merkezi yatırımıyla artık Diyarbakır'ın en büyük iş vereni. Bir rüyanın gerçek olduğunu belirten Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın önerdikleri 5 il arasından Diyarbakır'a çağrı merkezi kurulmasını tavsiye ettiğini belirterek, "Çağrı merkezlerini doğuya taşımaya devam edeceğiz. Büyük şehirlerdeki yoğun trafik ve yer sıkıntısı bu bölgelerde yok. Üstelik çalışacak eleman bulmakta zorlanmıyoruz" dedi. Ciliv Sabah'a yaptığı açıklamada "Türkiye'ye geldiğimizde en büyük isteğim Karadeniz'den Güneydoğu'ya her alanda Turkcell hizmetlerini ve yatırımlarını taşımaktı. Erzurum'dan sonra Diyarbakır'ında en büyük işvereni olmak bize gurur veriyor" şeklinde konuştu.