kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Nazar istediği bebekle.

Nazar'ın son isteği cips ve bebekmiş...

Ali BALCI-Deniz DERİN / SABAH
21.10.2008
Aile büyükleri hastaneyi basınca, karaciğer nakli ameliyatı yarım kalan ve hayatını kaybeden Nazar'dan geriye, bu son kareler kaldı. Doktorlara göre ise, meslektaşlarının başka çaresi yoktu..
Ramazan Bayramı'nın ilk günü harçlığıyla aldığı çatapatları çikolata sanıp yiyen ve yaşamını yitiren 6 yaşındaki Nazar Emre'nin ailesi, ölümünden önce çekilen son fotoğraflarıyla avunuyor. Kızına karaciğerinden parça vermek için ameliyat masasına yatan ancak ailenin hastanede arbede çıkarması sonucu operasyon yarım kalınca kızını kaybeden baba Metin Emre, ameliyata girmeden önce kızının, hasta yatağında cep telefonuyla çektiği görüntülerini her gün izliyor.

'DEVAM ETMELİYDİ'
Görüntülerde talihsiz kız, moral vermeye çalışan babasından, oyuncak bebek ve patates cipsi istiyor. Baba da hemen gidip kızının isteklerini alıp getiriyor ve ameliyata girmeden önce cipsi kızına elleriyle yediriyor. İmza verdiği için doktorların ne pahasına olursa olsun operasyonu bitirmesi gerektiğini vurgulayan gözü yaşlı baba, "Tüm riski göze alarak bir kere daha ameliyat olmak istedim. Ancak doktorlar tehlikeli bulduğu için yapmadı. Yatağımdan kalkıp kızımı son bir kez göremeden ölüm haberiyle kahroldum. Biricik kızımı ailemin cahilliği ve doktorların korkaklığı yüzünden kaybettik" diye konuştu. Ameliyat ekibinin başındaki Prof. Dr. İlgin Özden ise "Kendi çocuğum olsaydı nasıl davranırdım" diyerek hareket ettiğini ve nakilden önce ilaçla tedavi ile istediklerini belirterek şöyle dedi: "Durumunun kötüleştiğini görünce nakil yapmaya karar verdik. Nakil sonrası Nazar'ın yaşama şansının yüzde 30 olduğunu söyledik. Onlar da bu riski göze alıp ameliyata onay verdi. Ancak sonra fikir değiştirdi. Böyle bir riski göze alıp operasyonu sürdürme şansımız yoktu."
Haberin fotoğrafları