kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bükreş camisi kundaklandı

Giriş Saati : 21.10.2008 14:32
Güncelleme : 21.10.2008 17:39
Yeni Haber
Romanya'nın başkenti Bükreş'te bulunan tek resmi cami dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ateşe verilmek istendi.

İki bölümden oluşan caminin ahşaptan yapılmış ek binası sabahın erken saatlerinde yakılmak istendi. Caminin çok yakınında oturan Romen komşuların dumanı fark ederek hemen itfaiyeye haber vermesi üzerine kısa sürede gelen itfaiyeciler yangını büyümeden söndürdü. Caminin ek binasının bir duvarı kullanılamaz hale gelirken ahşap duvara sürülen ateş almayan vernik sayesinde yangın diğer yerlere sıçramadı.

Sabah saat 06.00 sularında komşuların telefonla arayıp caminin yakıldığı haberini aldığını söyleyen Bükreş Cami İmamı Aziz Osman, "İtfaiyecilerin araştırmaları sonucu bu olayın kasti yapıldığını rapor ettiklerini' söyledi. Bu kundaklama girişiminin, Bükreş Camii'ne yönelik ikinci kundaklama girişimi olduğunu belirten Aziz Osman, bunu Romenlerin yaptığına inanmadığını, çünkü yıllardan beri beraber yaşadıkları Romen vatandaşların dini müesseselere ve din adamlarına saygıda kusur etmediklerini ifade etti. İmam Osman, "Bazı Romenler caminin yanında geçerken bile saygısından haç işareti yapıyor" sözlerini kullandı.

İlk kundaklamayı buralarda gezen tinerci çocukların yaptığı yönünde söylentiler çıktığını ancak buna inanmadığını ifade eden Aziz Osman Hoca sözlerine şöyle devam etti: "Tinerci çocuklar buraya gelir onlara kendi çocuklarım gibi yediririm-içiririm. Onların yaptığına inanmıyorum. İlk yangını da onlar çıkardı dediler. Ama o çocuklar ağlayarak bana geldi ve dediler ki 'Hocam biz bunu yapmadık, sen bize burada yemek veriyorsun ve bize hiç kızmıyorsun' bundan dolayı bunun başkaları tarafından yapıldığını iddia etti." diye konuştu.

CİHAN