kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Finlandiya'daki Türk büyükelçiliği kundaklandı

Giriş Saati : 21.10.2008 09:47
Güncelleme : 21.10.2008 17:39
Yeni Haber
Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki Türkiye Büyükelçiliği'nin konsolosluk işleriyle ilgilenen bölümüne molotof kokteyli saldırı düzenlendi. Polis, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Saldırganlar, bu sabaha karşı elçiliğe molotof kokteyli saldırı düzenledi. İtfaiye, yangını büyümeden söndürmeyi başardı. Fin polisi, olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı. Polis, saldırganların 20'li yaşlarda olduğunu ve bazısının Kürt kökenli olduğunu söyledi. Suç Örgütleri Polis Şefi Markkü Stenberg dün parlamento binası karşısında PKK yandaşlarının gösteri düzenledikleri ve Türkiye aleyhtarı sloganlar atmalarının dikkatleri bu yöne çevirdiğini söyledi. Stenberg henüz bu aşamada olay ile ilgili net bilgiler veremeyeceğini ancak konsolosluk katının kundaklanmasının çok profesyonel bir hareket olduğuna inanmadığını ve yanıcı maddelerin gelişigüzel atıldığını söyledi.

Elçilik çalışanlarından biri, dumandan etkilenmesine rağmen çalışanların sağlık durumunun yerinde olduğu bildirildi.

Bu arada, Türkiye Büyükelçiliği, saldırı nedeniyle terör örgütü PKK'yı suçladı. Fin medyasına yazılı bir açıklama gönderen elçilik, saldırıyı kınarken bunun siyasi nedenlerle gerçekleştirildiğine inandığını belirtti.

Konsolosluk bölümü, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Mayıs 2008'de katıldığı törenin ardından hizmete girmişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bu ay başında Finlandiya'yı ziyaret etmişti.

CİHAN